"Viimastel aegadel on hea tendents, et me pole vägivaldsed taimede vastu. Need haigused, kus sul oli õhtul vaja Roosimäele minna ja pruudile sülem roose murda – see on läinud."

Ain Järve, Kadrioru pargi juhataja
Kallas: analüüsime ka MES-i liitmist Kredexi ja EAS-iga (0)
17. juuni 2021
Mats Õun

“MES-il ja Kredexil on väga sarnased suunad, aga hetkel me liigume kiiremini edasi Kredexi ja EAS-i ühendamisega. See tundub olevat lihtsam, kuna nad on ühe ministeeriumi haldusalas, aga kõrval me arutame ka neid täiendavaid võimalusi,” ütles peaminister Kaja Kallas tänasel valitsuse pressikonverentsil.

Kallase sõnul kavatseb riik pärast Kredexi ja Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) ühendamist analüüsida ka Maaelu Edendamise Sihtasutuse (MES) liitmist ühendasutusega, vahendas BNS.

Kallas märkis, et eesmärk on liikuda samm sammu haaval olukorrani, kus teenused oleksid inimestele ühes kohas kättesaadavad. Tema sõnul on esimene samm sel teekonnal Kredexi ja EAS-i liitmine ning teise sammuna on kavas analüüsida ka MES-i ühendamist.

Kaks nädalat tagasi kinnitas valitsus ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Andres Suti esitatud Kredexi ja EAS-i ühinemise ajakava. Sutt rääkis toona, et eesmärk on kaks asutust ühendada juriidiliselt üheks järgmise aasta alguseks. Lõplik organisatsioonide põimumine ja teenuste ühendamine leiab aset 2022. aasta jooksul.

Esimeses etapis toimub õiguslik analüüs, et leida parim viis organisatsioonide ühendamiseks. Samuti kaardistatakse hetkeolukord ning valmistatakse ette vajalikud õiguslikud muudatused. Esialgne plaanitav ühendamise maksumus on 2021. aastal 144 000 eurot.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.