"Viimastel aegadel on hea tendents, et me pole vägivaldsed taimede vastu. Need haigused, kus sul oli õhtul vaja Roosimäele minna ja pruudile sülem roose murda – see on läinud."

Ain Järve, Kadrioru pargi juhataja
SÕNNIKUGA VÄETATUD LINNATÄNAVAD Salapärased ratsanikud jätsid pikantsed jäljed Tallinna tänavatele (0)
17. juuni 2021
Foto: Munitsipaalpolitsei

Muposse helistas murelik Põhja-Tallinna elanik, et Neeme tänaval ja mujal lähikonnas vedelevad hobusesõnniku hunnikud. Mupo piirkondlikud inspektorid käisid olukorraga tutvumas. Info vastas tõele. Peagi saabus teateid ka mujalt – mitmes kohas kesk- ja vanalinnas vedeleb koristamata sõnnik,” rääkis Mupo Põhja-Tallinna piirkonna peainspektor Pavel Boitsov.

“Mupole edastati ka fotod, kus ühel liigub kuueliikmeline ratsaseltskond hanereas mööda Toompuiesteed ning teisel on sama seltskond hobustel keset Stroomi ranna lahte. Remargina olgu lisatud, et veel alles mõne päeva eest tuli teade, et Stroomi rannas on igasuguste loomade vette lubamine keelatud,” märkis Boitsov.

Peatselt sai Boitsov teisegi mureliku telefonikõne, seekord Hipodroomilt, milles hobustepidaja kurtis, et sõnnikuuputuses süüdistatakse Hipodroomi hobuseid.

“Ometi pole tema ega tema hobused asjaga seotud. Kuna keegi ei osanud öelda, kes need müstilised ratsanikud on, hakkasid inspektorid olemasolevatest nappe infokilde kokku panema, appi tuli ka internet ja guugeldades jõuti oletuseni, et tegu võiks olla Hiiumaa hobuserännakuid pakkuva firmaga,” selgitas Boitsov.

“Siiski osutus oletus valeks, kuid jutuajamise käigus selgus, et hiidlane arvas teadvat, kes asja taga võib olla. Kuna ta nime ja kontakti avaldama ei soostunud, palus mupo inspektor edasi öelda, et asja pooleli ei jäeta ning parem võtku arvatav pahanduse tekitaja ise ühendust. Ühtlasi anti lubadus, et karistust ei järgne, kuid väike vestlus kuluks ära. Peagi saabus kõne ja salapäraste ratsanike saladus lahenes.”

Nimelt oli tegemist sõpruskonnaga, kes oma hobustel suvise pikema reisi mööda Eestit ette oli otsustanud võtta. Teekond algas Kauksi kandist, kulges Narva linna, jätkus Tallinnas ning liikus veelgi edasi.

Rännaku korraldaja oli olukorrast väga häiritud, vabandas südamest ning selgitas, et ratsanikel on kokkulepe – et viimane, karavani lõpus sõitev ratsanik koristab kõik jäljed. Ta möönis, et võis juhtuda, et midagi kahe silma vahele jäi. Mees tunnistas üles ka Stroomis hobustega kümblemise, kuid kinnitas, et ei olnud värsketest regulatsioonidest teadlik ning vabandas veelkord. Lõpetati sõbralikus toonis ja ratsaretke korraldaja tänusõnadega ning lubadusega juhtunust õppida.

“Loodame, et lubadused peavad ning ratsanikest rändurid on edaspidi hoolikamad. Paraja elevuslaine suutsid nad aga suvises pealinnas põhjustada,” sõnas Boitsov.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.