"Viimastel aegadel on hea tendents, et me pole vägivaldsed taimede vastu. Need haigused, kus sul oli õhtul vaja Roosimäele minna ja pruudile sülem roose murda – see on läinud."

Ain Järve, Kadrioru pargi juhataja
Soome avab piirid töörändele ja turismile (0)
17. juuni 2021
Mats Õun

Soome valitsus otsustas neljapäeval anda loa töörändeks Euroopa Liidu ja Schengeni riikidest alates esmaspäevast, 21. juunist, vahendas BNS. Luba puudutab kõiki transpordiviise ehk siis Soome võib minna ka maitsi ja meritsi, samas kui varem oli see võimalik vaid lennukiga.  

Lubatakse ka turismireise EL-i ja Schengeni alalt, kui saabujal on ette näidata tõend lõpule viidud vaktsineerimise või Covidi läbipõdemise kohta. 

Vaktsineerimine peab olema tehtud vähemalt kaks nädalat varem ja haigus läbi põetud eelmise poole aasta jooksul. Samasse rühma liigitatakse ka need, kes põdenud koroonat ja saanud ühe vaktsiiniannuse vähemalt nädal varem.

“See otsus lisab kindlasti märgatavalt piiriülest liiklust, kuna osaliselt saavad võimalikuks ka turismireisid,” ütles piirivalve esindaja Tuomas Laosmaa. Tema sõnul on Soomes heaks kiidetud vaktsiine kuus ja täpsemat infot selle kohta võib leida terviseameti teadetest. 

Riiki pääsevad ilma vaktsineerimis- või haiguse läbipõdemistõendita need, kes on sündinud 2005. aastal või hiljem.

Siseministeeriumi kantsleri Kirsi Pimiä sõnul jäävad töörändele kehtima Soome tervisameti kehtestatud reeglid: kui saabujal ei ole vaktsineerimistõendit või tõendit Covidi läbipõdemise kohta, peab maalesaabuja tegema teise koroonatesti 72 tunni jooksul peale Soome saabumist, seni peab olema eneseisolatsioonis, vahendas ERR.

Valitsus otsustas samas jätkata kontrolli sisepiiridel ja piiranguid välispiiridel 11. juulini. Epidemioloogilise olukorra tõttu kaob siiski sisepiiride valve Soome ja Poola ning Soome ja Ungari vahelisest liiklusest. 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.