"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Tondiraba parki rajatakse sild vesilike vaatlemiseks (0)
17. juuni 2021
Ilja Matusihis

Tallinnas rajatakse suve teiseks pooleks Tondiraba parki sild vesilike vaatlemiseks. Tondiraba pargist kujundatakse ainulaadne rohe- ja puhkeala, kus leiavad üheskoos oma koha nii inimene kui ka loodus. Parki tulevad sportimise ja vaba aja veetmise võimalused, mänguväljakud ja koerte jalutusväljakud, jalgrajad ja rattateed. Aktiivse ajaveetmise alad ehitatakse ümber kasvava metsa nii, et need ei rikuks pargis elavate liikide mitmekesisust.

Säilitatakse maa-ala looduslik osa – mets ja väike veekogu, samuti pargis elutsevate loomade, lindude ja taimede elupaigad. Rajatakse kümnete tuhandete ruutmeetrite kaupa erinevaid niidulappe ja niidualasid. 

Pargi idapoolsesse ossa ehitatakse kolm silda, millest igaüks võimaldab vaadelda loomi ja taimi nende loomulikus keskkonnas. Üheks huvitavaks vaatlusobjektiks on tiigis elutsevad vesilikud, kelle elukeskkonna säilitamise nimel rajatakse sild suurelt osalt hoopis veekogu kõrvale. 

Tondiraba pargi ehitustööde tellijaks on Tallinna keskkonna- ja kommunaalamet, teostajaks Tallinna Teede AS. Ehitustööde lepinguline maksumus on ligi 6,7 miljonit eurot ning tööde valmimise tähtaeg on august.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.