"Kõik head või halvad asjad maailmas on kiiksuga inimeste tehtud."

Urmas Sõõrumaa, ärimees
VIDEO JA FOTOD: Rumeenia president on Eestis visiidil (0)
17. juuni 2021
Mats Õun

Rumeenia president viibib Eestis riigivisiidil. Kui eile võeti president pidulikult vastu Kadriorus, siis täna väisas Rumeenia riigipea ka Tallinna Raekoda ning arutas linnapeaga ühiste plaanide võimalusi.

Vaata galeriid (55)

Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart tutvustas täna Rumeenia presidendile Klaus Werner Iohannisele meie linna uhkust – Tallinna Raekoda. Jagati mõtteid ühistest arenguvõimalustest ning linnapea kinkis külalisele ka meenemündi. “Praegu on Euroopa Liidus kõik kontaktid väga tähtsad,” ütles linnapea Mihhail Kõlvart. “Mitte ainult sellepärast, et soovime otsida ja leida uusi partnereid, vaid ka seetõttu, et meil on palju kogemusi ja teadmisi, mida jagada.”

Rumeenial on huvi meie kogemuste vastu suur. Seda ütles ka president Iohannis ise, et loodab ühisele rohelisele ning digitaliseeritud tulevikule, kus riigid üksteisele kasulikke teadmisi jagaksid. Kuuldes, et Tallinnal Rumeenias veel partnerlinna pole, avaldas ta lootust ka see plaani võtta.

“Muidugi ka meie oleme huvitatud, et meie võrgustik areneks,” lisas Kõlvart. “Soovijaid tegemaks koostööd Tallinna linnaga on kusjuures üsna palju. Meie eesmärk on mitte luua uusi dokumente ja lepinguid, vaid viia ellu reaalseid projekte.”

Pärast Raekoda suundus president külastama e-Eesti Esitluskeskust ning Rakett69 teadusstuudios asuvat ja tüdrukutele mõeldud robootika- ja tehnoloogiakooli.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.