"Viimastel aegadel on hea tendents, et me pole vägivaldsed taimede vastu. Need haigused, kus sul oli õhtul vaja Roosimäele minna ja pruudile sülem roose murda – see on läinud."

Ain Järve, Kadrioru pargi juhataja
VIDEO! Tallinna Raekojas anti pidulikult üle linna teenetemärgid (0)
17. juuni 2021
Mats Õun

“Väga meeldiv tunne on, seda enam, et ma olen Tallinnas sündinud ja kasvanud, siin terve elu elanud ja ma võin tõesti öelda, et see tunnustus jääb südamesse terveks eluks,” lausus Lääne-Tallinna Keskhaigla juhatuse esimees dr Arkadi Popov.

Kokku pälvis teenetemärgi 27 tuntud inimest, Tallinna kõrgeima tunnustuse vapimärgi sai seekord poliitik ja diplomaat Vaino Väljas. “See teenetemärk ei ole ainult mulle isiklikult. Mida vanemaks ma saan, seda enam tunnetan, kui oluline on see, mida me tänapäeval moodsalt meeskonna tööks nimetame. Mina tunnen küll, et kui Vene teatris ei oleks olnud minu ümber seda toetavat meeskonda või nüüd Vene Kultuurikeskuses, kus ma juhtival kohal olen, ei saaks minu kolleegid aru, kuhu poole ma suunduda soovin, siis oleks tööd hästi teha väga keeruline,” rääkis Vene Kultuurikeskuse direktor Eduard Toman.

Kivimäe Perearstikeskuse perearst Karmen Joller meenutas, kuidas ootamatu teade teenetemärgi saamise kohta temani jõudis. “See oli kõigepealt nii suur üllatus, et ma ei suutnud seda isegi uskuda,“ lausus ta. „Sa ei mõtle ju oma igapäeva tööd tehes, et äkki ma saan selle eest midagi, sa lihtsalt tahadki oma tööd hästi teha. Mina arvan, et kõiki neid inimesi ühendab just kirg oma töö vastu.”

Tallinna meeri sõnul oli teenetemärgi saajaid valida väga keeruline, sest linnakodanike seas on väga palju erakordselt tublisid inimesi. “Tegemist on vana traditsiooniga. Linn on juba 170 aastat tunnustanud linnakodanikke. Ja tõepoolest, kui me nüüd vaatame eri valdkondade inimesi, siis nende seas on ikka väga paljud sellist tunnustamist väärt,” ütles Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart.

Raekojas anti üle ka teeneka kultuuritegelase preemiad, mille pälvisid helilooja Tõnu Naissoo ja näitleja Liidia Golovataja.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.