"Viimastel aegadel on hea tendents, et me pole vägivaldsed taimede vastu. Need haigused, kus sul oli õhtul vaja Roosimäele minna ja pruudile sülem roose murda – see on läinud."

Ain Järve, Kadrioru pargi juhataja
Harku järves levivad sinivetikad (0)
18. juuni 2021
Harku järv. Foto: Scanpix

Haabersti linnaosavanema asetäitja Oleg Siljanov sõnas, et täna saabus Harku järvest võetud proovi tulemus, mis näitab, et lisaks domineerivale ränivetikale ning arvukatele rohevetikatele, esineb proovis mõõdukalt ka potentsiaalselt toksilist sinivetikat. „Sinivetikate tõttu ei ole ujumine Harku järves soovitatav ja seetõttu on heisatud ka kollane lipp,“ ütles Siljanov.

“Eelkõige on ohustatud väiksed lapsed, allergikud ja vanemad inimesed,“ jätkas linnaosavanema asetäitja ning lisas, et pärast suplust tuleb kindlasti ennast pesta puhta veega.

Sinivetikamürgituse sümptomid võivad sarnaneda tavalise gripi omadega, esineda võib naha ja silmade punetus, halb enesetunne ja kõhulahtisus, palavik, nohu ja köha, lihasevalud, huulte kipitamine ja pragunemine ning tasakaaluhäired.

Täpsemat informatsiooni sinivetikate kohta leiab https://terviseamet.ee/sites/default/files/Keskkonnatervis/sinivetikad_ehk_tsueanobakterid.pd.pdf

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.