"Viimastel aegadel on hea tendents, et me pole vägivaldsed taimede vastu. Need haigused, kus sul oli õhtul vaja Roosimäele minna ja pruudile sülem roose murda – see on läinud."

Ain Järve, Kadrioru pargi juhataja
Kesklinna rajatakse eriline kogupereväljak (0)
18. juuni 2021

Lastekodu 32 asuvale linnamaale rajatakse eriprojekti järgi multifunktsionaalne nüüdisaegne mänguväljak

Lastekodu 24 ja 26 elamute hoovialale rajataval mänguväljakul jätkub tegevusi nii lastele ja noortele kui ka täiskasvanutele. 

„Rajatav mänguväljak tagab kõigile lähipiirkonna elanikele, nii erinevas vanustes lastele, sh erivajadustega lastele, kui ka seenioridele meeldiva vaba aja veetmise koha. Projekteerimisel on tähelepanu pööratud võimalustele kogu perega ühiselt vaba aega veeta. Väljakule on kavandatud erinevaid mänguvõimalusi noorematele kui ka puhke- ja treeningvõimalusi vanematele. Mänguväljak ei häiri inimeste tavapärast elukeskkonda – vastupidi, pimedast, amortiseerunud  ja alakasutatud alast saab uus elukeskkond, luues lisandväärtust,“ ütles Kesklinna vanem Monika Haukanõmm.

Kujunduskontseptsioon on inspireeritud ümberkaudsest maastikust, piirkonnale ajalooliselt olulisest Härjapea jõest ning jõe ääres asunud veskitest. Tuumaks on hoovi keskel paiknev ringikujuline kummikatendiga mänguala, mida raamib väikelastele mõeldud liiklusrada. Olemasolev kõrghaljastus jääb mängu- ja spordialasid ümbritsema ning lisatav rohelus annab alale koduse ja hubase sisekvartali pargi ilme. Lisaks lahendatakse mänguväljaku ehitamise käigus hoovi valgustus ja teede paiknemine, planeeritakse istumiskohad ja prügikastid. Seejuures on säilitatud inimeste igapäevaselt kasutuses olevad liikumissuunad. 

„Erilist tähelepanu pööratakse turvalisusele. Kogu ala piisava valgustatuse tagamine aitab vältida hämarate nurkade ning privaatsete alade tekkimist. Alale kavandatakse võimalikult palju kohalikele piisavalt atraktiivsed eriotstarbelisi tegevustsoone, mis tagab mänguplatsi aktiivse ja järjepideva kasutamise ja seekaudu tõstab ala turvalisust,“ lisas Kesklinna vanem. 

Lastekodu 32 mänguväljaku projekteeris Lootusprojekt OÜ, ehitab Mefab OÜ. Ehitustööd algavad juulis ning tööd lõpetatakse septembris. 

Eile tutvustati ehitusloa saanud põhiprojekti kohalikele elanikele. Ehitusprojekti valmimise käigus 2019.a. küsis  Kesklinna valitsus kohalikelt elanikelt kavandatava mänguväljaku jaoks ettepanekuid ja tagasisidet.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.