"Viimastel aegadel on hea tendents, et me pole vägivaldsed taimede vastu. Need haigused, kus sul oli õhtul vaja Roosimäele minna ja pruudile sülem roose murda – see on läinud."

Ain Järve, Kadrioru pargi juhataja
Mupo tuletab meelde rannakülastaja ABC (0)
18. juuni 2021
Foto Mats Õun

Kuumade ilmadega on tunduvalt kasvanud Tallinna avalike supelrandade külastatavus. Seoses sellega tuletab mupo rannakülastajatele meelde, et randa minnes tuleb sõiduk parkida vastavalt liiklusseaduse nõuetele, kindlasti vältida haljasalale parkimist. Erilist tähelepanu pöörata sellele, et autosse ei jäetaks üksinda lemmikloomi ja mis veel halvem – väikseid lapsi.

Randa minnes võtke kaasa piisav varu vett plastpudelites, klaastaaral ja alkoholil rannas kohta ei ole. Stroomi rannas on siiani olnud pahandusi napsiste seltskondadega, kus lapsevanemad ei märka, et väikesed lapsed on omapäi randa jalutama läinud ning ära eksinud.

Ettevaatust Harkujärve ja Pirita välibasseinide juures! Tegemist on uudsete ja põnevate ujumiskohtadega – lapsevanemad, palun jälgige, et teie lapsed ei viibiks seal ilma täiskasvanu juuresolekuta ega jätaks neid sinna järelevalveta. Meie supelrandu valvavad G4S vetelpäästjad, aga esmane veeohutus peab saama alguse ikka igast rannakülastajat endast.

Tuletame eraldi meelde, et Stroomi rannas on alates sellest hooajast  loomadega vette minek keelatud, Pikakari rannas on aga üks parkimisplatsidest ette nähtud järelhaagisega paate transportivatele sõidukitele – sinna tavaautosid parkida ei tohi.

Mupo inspektorid hoiavad avalike randade ümbrust kõrgendatud tähelepanu all. Ja et pärast toredat rannapäeva ei rikuks teie tuju auto esiklaasil olev trahvikviitung, on parkimisel oluline järgida kehtestatud reeglitest kinnipidamist. Tulge randa pigem ühistranspordi või kergliiklusvahendiga, sellega säästate meie keskkonda ja jäävad ära probleemid parkimiskoha leidmisega. Turvalist rannamõnu kõigile!

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.