"Riigid, kes täna on vaktsineerimise edetabelites kõrgel kohal, on teinud inimestele hästi lihtsaks sõna otseses mõttes “vaktsiini otsa komistamise”, et inimene ei pea oma tavapärastelt radadelt üldse kõrvale astuma, selleks, et oma vaktsiinisüst kätte saada."

Kersti Kaljulaid, president
Pirita palkas randa patrullima turvafirma (0)
18. juuni 2021
Foto: Pirita LOV

“Nagu ikka, jagub suvekuudel Pirita randa puhkajaid ka veel hilistel õhtutundidel ja seepärast pidas linnaosavalitsus otstarbekaks, et õhtuti oleks rannas kohal turvapatrull, kelle põhitöö on avaliku korra tagamine ja inimeste abistamine,”ütles Pirita linnaosa vanem Tõnis Liinat. “Jalgsipatrull teeb ringkäike liivaalal, rannapromenaadil ja tribüünide alal. Nende ülesanne on ennetada kuritegevust ja tagada rannas viibijate turvatunne ka õhtuti.”

Pirita rannaalal alustas hilisõhtuseid ringkäike turvafirma Citysec Security OÜ, kelle ülesanne on valvata avalikku korda ja ennetada rannainventari lõhkumist. Patrull hoiab silma peal pinkidel, prügikastidel, laste mängualadel, riietuskabiinidel, sanitaarkonteineritel ja müügikioskitel, et ennetada nende lõhkumist, sodimist grafitiga või vandalismi.

Liinat nentis, et just õhtuti tükivad inimesed rannas grillima, napsitama ning ööhämaruses pinke ja pügikaste grafitiga mäkerdama.

Turvapatrull teeb korrapäraseid kontrollreide Supluse pst 1c ja Jõesuu tee 5 vahele jääval alal igal õhtul ajavahemikul kella 22–02. Seaduserikkujat nähes palub turvapatrull tegevus lõpetada ja vajaduse korral kutsub appi politsei, kiirabi või päästeameti.

“Loodame, et turvafirma patrullimine suurendab Pirita ranna turvalisust, hoiab rannainventari terve ning aitab kaasa, et ka õhtustel jalutajatel jääks Pirita rannast ainult head mälestused,” ütles Liinat.

Citysec Security OÜ töötajad jäävad õhtuti Pirita randa patrullima kuni 10. septembrini. Kolme kuu jooksul osutatud teenus läheb maksma 6444 eurot (koos käibemaksuga).

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.