"Viimastel aegadel on hea tendents, et me pole vägivaldsed taimede vastu. Need haigused, kus sul oli õhtul vaja Roosimäele minna ja pruudile sülem roose murda – see on läinud."

Ain Järve, Kadrioru pargi juhataja
Tallinna volikogu järgmine koosseis jätkab 79-liikmelisena (0)
18. juuni 2021
Foto: Ilja Matusihis

Tallinna linnavolikogu neljapäevase otsuse kohaselt on ka järgmises linnavolikogu koosseisus 79 liiget. Samuti moodustati valimisringkonnad ja jaotati mandaatide arv igas ringkonnas. 

Kohaliku omavalitsuse volikogu valimised toimuvad 17. oktoobril. Tallinna linnavolikogu valitakse kaheksas ringkonnas ning mandaadid jaotatakse järgnevalt: Haabersti linnaosast 9, Kesklinnast 10, Kristiinest 8, Lasnamäelt 16, Mustamäelt 11, Nõmmelt 8, Piritalt 7 ja Põhja-Tallinnast 10 volikogu liiget.

Kohaliku omavalitsuse volikogu valimise seaduse järgi tuleb Tallinnas jaotada 40 mandaati võrdselt valimisringkondade vahel, nii et iga linnaosa saab viis mandaati. Ülejäänud mandaadid jaotatakse lähtuvalt valijate arvust linnaosades tänavu 1. juuni seisuga. Rohkem kui 300 000 elanikuga omavalitsuse volikogus peab seaduse järgi olema vähemalt 79 liiget.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.