"Autojuhid kahjuks ei anna endale aru, mis võib juhtuda, kui nad sõidavad isegi 5 km tunnis lubatust kiiremini. Tagajärjeks võib olla raske kokkupõrge jalakäijaga, jalakäijale võib see lõppeda koguni surmaga."

Põhja prefektuuri patrullpolitseinik Vladimir Kägonen
VIDEO! Linnatranspordi bussihange oli edukas (0)
18. juuni 2021

“Oluline on see, et need bussid on täiesti kaasaegsed ja keskkonnasõbralikud. Nendes on juba konditsioneer, USB-laadiad, lisaks kaamerasüsteemis, mis tõstavad turvalisust. See on samm selles suunas, et meie transport oleks mugav ning kaasaegne, ja et selle populaarsus kasvaks,” ütles Tallinna abilinnapea Andrei Novikov.

AS Tallinna Linnatransport kuulutas välja hankevõitja  100 + 50 täiendava surugaasil sõitva keskkonnasõbraliku bussi ostmiseks, mis on ühtlasi viimane etapp pealinna bussipargi uuendamisel, mil liinile tuuakse ühtekokku 350 surugaasil sõitvat bussi. Hanke võitis Solaris Bus & Coach.

Esimesed surugaasibussid, mis jõudsid liinile eelmisel aastal, on saanud palju positiivset tagasisidet

“Üllatavalt hea tagasiside on olnud. Ainult head on meieni jõudnud, kriitikat pole üldse kuulda. Möödunud aastal siia jõudnud busse kiidavad nii sõitjad, kui ka me oma rahvas. Nüüd täiendavate bussidega saame veelgi suurendada reisijate mugavust,” rääkis TLT juhatuse liige Otto Popel

Kuid lisaks uuenevale bussipargile on Linnatranspordil plaan uuendada ka trammiparki

“Meil on välja kuulutatud hange, millegta saame 23 uut, kaasaegset trammi,” rääkis TLT juhatuse esimees Deniss Boroditś. “Põhimõtteliselt on samas kategoorias nagu need KAF-trammid, mis juba praegu Tallinna tänavatel liiguvad ja nad hakkavad asendama kõige vanemaid tramme, mis praegu on väga kõrgete astmetega ja pole komfortaapsed nagu need uued. Vanades trammides ei ole konditsioneeri ja võib olla istmed pole nii mugavad. Ja kindlasti on vaja uusi tramme ka uutel liinidel opereerimiseks. Ma arvan, et esimene liin, mis avatakse on Vanasadam-Lennujaam.”

Mitte, et rohebusse linlased ei armastaks, ent erinevatest uuringutest on tulnud välja, et tallinlaste lemmik ühissõiduk on kindlalt tramm.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.