"Viimastel aegadel on hea tendents, et me pole vägivaldsed taimede vastu. Need haigused, kus sul oli õhtul vaja Roosimäele minna ja pruudile sülem roose murda – see on läinud."

Ain Järve, Kadrioru pargi juhataja
VIDEO! Saabumas on kuumalaine - mida pidada silmas randu külastades (0)
18. juuni 2021

Ees on tõeliselt kuum nädalavahetus ja puhkuste periood. Mõned rannas lõbutsevad inimesed teevad aga peavalu MuPole ja rannavalvele. Suurimad rikkumised on seotud haljasalale parkimise ning rannas purjutajatega.

Kuumalaine toob randadesse nädalavahetusel hulgaliselt inimesi. See aga tähendab ka parkimiskohtade puudust, mille tõttu osad inimesed otsustavad oma sõidukid jätta haljasalale või teised autod kinni parkida.

“Hommikul, need kes on varasemad saavad veel parkimiskohad aga need kes tulevad hiljem pargivad nõuetele mittevastavalt,” selgitas Tallinna Munitsipaalpolitsei Ameti juhataja Aivar Toompere. ” Pargitakse nii murule, väravate ette kui liiklust takistavatesse kohtadesse.”

Põhiliste rikkumiste hulka kuulub ka alkoholi joomine, randa prügi jätmine ja lemmikloomade randa kaasa võtmine. Samuti on tekkinud probleeme väikeste lastega, kelle vanemad end rannas nii purju joovad, et lastel silma peal hoida ei suuda.

“Eelmisel nädalal oli selline juhtum, kus isa oli päris purjus ja läks oma lapsega koos vette,” rääkis G4S Rannavalve vahetuse vanem. “Meile tuli teade, et isa kukkus lihtsalt liivale pikali, kui tahtis lapsega ujuma minna. Pidime kaatriga päris ranna lõppu sõitma ja nad koju saatma.”

Sellised juhtumid šokeerivad ka palju näinud rannavalvureid. Õnneks ei näe rannarõõme nautivad inimesed selliseid vahejuhtumeid väga tihti. Lärmavaid seltskondi satub suve jooksul aga randadesse ja nende lähedale küll.

Rannavalve tuletab inimestele meelde, et rand on avalik ala, kus tuleb ka teistega arvestada. 
“Soovitus on see, et võtke kaasa päiksekreem ja vesi,” lisas Sepp. “Kui lapsel on janu, ei tasu talle limonaadi anda, vaid ikka puhast vett. Alkohol ja lemmikloomad jätke koju ja arvestage teistega.”

Soovime kõigile lõbusat kuid turvalist nädalavahetust ning jooge vett!

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.