"Viimastel aegadel on hea tendents, et me pole vägivaldsed taimede vastu. Need haigused, kus sul oli õhtul vaja Roosimäele minna ja pruudile sülem roose murda – see on läinud."

Ain Järve, Kadrioru pargi juhataja
Ametiühingud: eri liiki pensionide maksustamisel hoitagu ühtset joont (0)
20. juuni 2021
Albert Truuväärt

Ametiühingute keskliit saatis rahandus- ja sotsiaalministeeriumile pöördumise, milles rõhutab vajadust rakendada kõikidele pensionisaajatele võrdset tulumaksuvaba määra, et vältida tõenäolisi diskrimineerimisvaidlusi, vääritimõistmist ja põhjendamatut halduskoormust.

Ametiühingute keskliidu esimehe Peep Petersoni sõnul on ametiühingud pensionide tulumaksuvabastuse piiri tõstmise poolt, kuid kõiki pensionisaajaid tuleb kohelda võrdselt.

„Eri liiki pensionid ei tohi olla erineva käsitluse aluseks, sest kõik pensioniliigid lähtuvad ühtviisi riigi kohustusest hoolitseda inimeste eest vanaduse korral,“ ütles Peterson. „Eestit tuuakse eeskujuks oma maksusüsteemi lihtsuse poolest ja väga vale oleks alustada selle printsiibi hülgamist just ühiskonna nõrgematest liikmetest.“

Peterson rõhutas, et muudatus mõjutab kümneid tuhandeid tänaseid töötegijaid.

Ametiühingute keskliit on veendunud, et sedavõrd olulise, töötajaid puudutava teema puhul peavad ka sotsiaalpartnerid ametiühingute keskliidu ja tööandjate keskliidu näol olema võimalikult sisukalt otsustusprotsessi kaasatud.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.