"Viimastel aegadel on hea tendents, et me pole vägivaldsed taimede vastu. Need haigused, kus sul oli õhtul vaja Roosimäele minna ja pruudile sülem roose murda – see on läinud."

Ain Järve, Kadrioru pargi juhataja
Anne Veski: meeldejäävaim jaanipidu möödus Pühajärvel sõites (0)
20. juuni 2021
Albert Truuväärt

Pealinn küsis tuntud inimestelt, milline on olnud meeldejäävaim jaanipäev ja kuidas tänavu suve suurpidustusi peetakse. Lisaks küsisime arvamust selle kohta, kas pärast pikkade piirangute lõppu võib kuum jaanipäev inimesed liiga ülemeelikuks muuta.

“Ma ei mäleta, mis aastal see oli, aga kõige meeldejäävam jaanipäeva tähistamine oli mul ühel aastal Pühajärvel, kui me ise sealsel jaanitulel ka esinesime,” ütles laulja Anne Veski. “Enne seda olime me sõpradel külas, kellel on seal Pühajärve ääres maja ja nad viisid meid järvele sõitma sellise alusega, kus oli pikk laud ja selle ümber toolid,” kirjeldas ta.

“Tähistasime jaanipäeva, sõites rikkalikult kaetud laua ääres mööda Pühajärve ja iga muuli juures kostitasime sealseid inimesi hea ja paremaga. Rahvas tuli muulile oma hea-paremaga vastu ja see kõik oli väga tore. Mina ei ole paremini jaanipäeva tähistanud.”

Tänavu avanes Veskil võimalus jaanipäev pereringis veeta. “Ma pidin küll esinema Vabaõhumuuseumi jaanipäevapeol, aga nad jätsid suurema tähistamise juba varakult ära, nii, et minu plaanid muutusid ja mul on tore võimalus oma perega aega veeta. Tänavu lähen ma tütre juurde Lohusallu külla ja teeme seal väikse perekondliku istumise.”

Seda, et koroonapiirangute-järgselt inimesed ehk pidutsemisega üle pingutavad, Anne Veski otseselt ei pelga.
“Loodame ikka inimeste mõistlikkusele. Mõni oli enne loll ja on ka nüüd,” muigas Veski. “Aga enamus on ju ikka mõistlikud.”

Eraldi kutsus armastatud lauljatar inimesi üles ettevaatusele tule tegemisel. “Õues on ju nii palav, et ma paneks kõigile südamele, et olge kõik ettevaatlikud tuld tehes. Ega pidu pidamata jää, aga olge kõik valvsad!”

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.