"Viimastel aegadel on hea tendents, et me pole vägivaldsed taimede vastu. Need haigused, kus sul oli õhtul vaja Roosimäele minna ja pruudile sülem roose murda – see on läinud."

Ain Järve, Kadrioru pargi juhataja
Ööpäevaga sai kinnitust 25 uut koroonajuhtumit ja suri üks patsient (0)
20. juuni 2021
Ilja Matusihis/Pilt on illustratiivne

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 2825 koroonatesti, millest esmaseid positiivseid oli 25 ehk 0,9 protsenti testide koguarvust, suri ka üks patsient.

Rahvastikuregistri andmetel laekus enim uusi positiivseid testitulemusi Harjumaale, kus koroonaviirusega nakatumine tuvastati 7 inimesel. Pärnumaale lisandus 5, Tartumaale 4, Võrumaale 3, Ida-Virumaale 2, Läänemaale, Lääne-Virumaale, Raplamaale ja Valgamaale 1. Teistesse maakondadesse uusi nakkusjuhte ei lisandunud.

Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 inimese kohta on 51,69 ning esmaste positiivsete tulemuste osakaal tehtud testide koguarvust 1,4 protsenti.

Ööpäeva jooksul avati haiglates kolm uut haigusjuhtumit, haiglas oleva 50 patsiendi keskmine vanus on 66 aastat. Kõikidest haiglaravi vajavatest patsientidest on üle 60-aastasi 35 inimest ehk 70 protsenti. Ööpäeva jooksul suri haiglas üks koroonaviirusega nakatunud patsient.

Ööpäeva jooksul manustati 6291 vaktsiinidoosi. Vaktsineerimisi on tehtud kokku 542 487 inimesele, vaktsineerimiskuur on lõpetatud 396 035 inimesel. Üle 70-aastaste hõlmatus vähemalt ühe vaktsiinidoosiga on 67,2 protsenti. 70+ vanusegrupis on üle 60 protsendi vaktsineeritud kõikides maakondades peale Ida-Virumaa.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.