"Viimastel aegadel on hea tendents, et me pole vägivaldsed taimede vastu. Need haigused, kus sul oli õhtul vaja Roosimäele minna ja pruudile sülem roose murda – see on läinud."

Ain Järve, Kadrioru pargi juhataja
Saksa politsei tegi purjus Eesti veokijuhist jalamehe (0)
20. juuni 2021
Albert Truuväärt/Pilt on illustratiivne

Saksa veokipolitsei kõrvaldas kolmapäevahommikuse reidi käigus liiklusest Eesti veokijuhi, kes puhus alkomeetrisse 2,52-promillise näidu, teatas Bochumi politsei Presseportal.de vahendusel.

Kui politseinikud Saksamaa lääneosa kaevanduslinnas Bochumis kolmapäeva hommikul statsionaarset kontrolli tegid, jäi neile kõigepealt silma Eesti numbritega 40-tonnine veok, mis tundus olevat lubatust kõrgem. Autorongi Soome numbritega poolhaage sisaldas metalltooteid ja andiski mõõtmisel välja 4,15 meetrit, mida on lubatust 15 sentimeetri võrra rohkem.

Arvuliselt madalam, aga siiski ohtlikult kõrge, oli ka 49-aastase juhi alkoholisisaldus väljahingatavas õhus: 2,52 promilli. Politseinike kinnitusel võis alkoholilõhna tunda maskist hoolimata.

Kabiini sisenedes leidsid korrakaitsjad terve resti õllepurke – kõik tühjaks joodud. Tühja õlletaarat jätkus ka prügikasti. Loomulikult võtsid politseinikud mehe juhiloa hoiule. Pärast 1500 euro maksmist ja vereproovi andmist võis mees küll teekonda jätkata, aga sedapuhku juba jalgsi.

Autorongi viis slepis minema teisaldusfirma. Veoki saab koos kaubaga muidugi parklast kätte, aga alles pärast teisalduskulude tasumist – tingimusel, et uus juht on vastava volitusega ja kriitkaine.

Kosterstraßel, kus purjakil Eesti mees kinni peeti, oli parasjagu tipptund ja politsei sõnul ei soovinuks ilmselgelt keegi, et ummiku lõpule läheneb 40-tonnine veok, mida roolib sedavõrd purjus juht. Õnneks midagi tõsist siiski veel juhtuda ei jõudnud, nentis Bochumi politsei enda teates, mis kandis humoorikat pealkirja “40-Tonner gestoppt – Sattelzug 15 cm zu hoch, Fahrer mit 2,52 Promille zu voll!” – “Peatati 40-tonnine veok – haagis 15 cm liiga kõrge, juht enda 2,52 promilliga liiga purjus!”.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.