"Viimastel aegadel on hea tendents, et me pole vägivaldsed taimede vastu. Need haigused, kus sul oli õhtul vaja Roosimäele minna ja pruudile sülem roose murda – see on läinud."

Ain Järve, Kadrioru pargi juhataja
Tanel Kiik: paljud jaaniaja rasked õnnetused on ennetatavad (0)
20. juuni 2021
Mats Õun

Pealinn küsis tuntud inimestelt, milline on olnud meeldejäävaim jaanipäev ja kuidas tänavu suve suurpidustusi peetakse. Lisaks küsisime arvamust selle kohta, kas pärast pikkade piirangute lõppu võib kuum jaanipäev inimesed liiga ülemeelikuks muuta.

“Ma olen selline rahulik võidupüha ja jaaniperioodi tähistaja. Pigem olen selle veetnud pereringis ja väiksemas sõpruskonnas. Sellistel suurtel massiüritustel ole harva osalenud,” ütles tervise- ja tööminister Tanel Kiik, kes plaanib traditsiooni jätkata ka tänavu. “Hetkel on plaan veeta pühadeperiood pere ringis maal.”

Minister loodab enda sõnul, et pärast pikka koroonapiirangute perioodi ei muutu inimeste käitumine jaanide tähistamisega liiga ülemeelikuks.

“Nii, nagu kõigi teiste rahvuste puhul, ei saa ka eestlaste puhul panna diagnoosi elanikkonnale tervikuna. Kahtlemata on valdav osa Eestimaa inimesi vastutustundlikud, veedavad jaanipäeva ja võidupüha mõistlikult, riigile olulist tähtpäeva tähistades ja samal ajal ajal ka nii-öelda vaba aega veetes,” märkis Kiik.

“Aga kahjuks on alati ka neid, kes ei suuda piiri pidada ja väga loodan, et igal aastal  on neid inimesi, kes näiteks alkoholi tarbinud ujuma või autorooli lähevad, üha vähem, sest kõik sellised õnnetusjuhtumid, rasked liiklusõnnetused, on ju ennetatavad, kui  inimesed ise vastutustundlikud käituvad ja ka pühadeperioodil mõistlikult joont hoiavad,” nentis ta.

“Kahjuks oleme näinud viimastel aastatele lisaks levitatud õnnetusjuhtumitele liikluses ja ujumisel on pühade ajal tihti sagenenud ka perevägivald ja muud sellised väga kurvastavad juhtumid. Nii, et kindlasti panen kõigile inimestele südamele tarbida alkohoolseid jooke vastutustundlikult ja jälgida oma sõpruskonnas ja pereringis, et lähedased sedasama teeksid.”

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.