"Viimastel aegadel on hea tendents, et me pole vägivaldsed taimede vastu. Need haigused, kus sul oli õhtul vaja Roosimäele minna ja pruudile sülem roose murda – see on läinud."

Ain Järve, Kadrioru pargi juhataja
Eestis koguvad populaarsust alkoholivabad peod ja festivalid (0)
21. juuni 2021

Suve tulekuga saavad alguse festivalid ja peod. Kes pidutseb, tahab ka juua, aga kas selleks peab olema tingimata alkohol? Maailmarändur Tom Walsberg ja joogagurmaan Tiit Trofimov korraldavad juba kolmandat aastat meelemürkide- ja alkoholivaba ekstaatilise tantsu- ja kakaofestivali Blisstonia. Eelmisel aastal pidutses festivalil üle kolmesaja inimese, täiesti alkoholivabalt.

Rännates mööda ilma avastas Walsberg Guatemalast ja Californiast ja Trofimov Balilt peod, kus kõik ekstaatiliselt tantsisid ja meeletult pidutsesid, aga alkoholi asemel tarbiti hoopis kakaod. Kõrvaltvaataja ütleks kindlasti, et ma ei usu, et need inimesed siin kained on. Ja tal on õigus! Need rõõmust pakatavad inimesed on täiesti pilves õhust, armastusest, kallistustest ja kakaost!

Eestlasi mõnuaineteta tantsima saada ei ole keeruline

Eestlane mõnuaineteta tantsima saada, pole Walsbergi sõnul sugugi mitte keeruline. “Varem või hiljem satub ta lihtsalt peole, kus juba alkovabalt tantsib 100-200 inimest. Nagu laulupeol hakkavad laulma need, kes arvavad, et nad laulda ei oska, sulanduvad ka uustulnukad kenasti massi ja võtavad massi hea vibratsiooni üle. Naeratavate nägude seas hakkad varem või hiljem naeratama. Paned silmad kinni ja tantsid, hakkab varem või hiljem väga mõnus. Võttes korraliku tassi kakaod hakkab lihtsalt savi sellest, mida teised arvavad ja inimesed kogevad eriti suurt rõõmu,” räägib ta.

Walsbergi sõnul tihtipeale imestatakse: “Ma ei teadnudki, et ilma alkota on võimalik end nii hästi tunda!” Ja siis tantsid kasvõi terve öö, magad paar tundi ja ärkad täiesti värskena, ilma pohmakata, laetuna ja energilisena, sest sellised peod annavad energiat juurde, mitte ei võta ära!

Turvaline ruum, kus saab end avada

Alkoholivaba peo puhas energia tagab turvalise ruumi, kus inimesed saavad end avada ja end vabalt välja elada. Loosungiks on: “Tantsida, nagu keegi ei vaataks ja laulda, nagu keegi ei kuuleks!”

See on pidu, kus kõik võõrad on sinu sõbrad, neile võib tere öelda, silma vaadata ja pole keelatud ka sellises turvalises südameruumis kallistada. See festival ongi sümbioos kakaotseremooniatest, kus lauldakse ja ekstaatilistest tantsupidudest, kus loomulikult tantsitakse end taevasse.

Kui alkoholipeol käid, siis oled pärast omadega läbi ja energiat on vähem kui enne. Kui käid alkovabal peol, siis oled pärast energiat täis, valmis hommikul värskena ärkama.

Peole võib tulla kogu perega

Eriti populaarsed on need peod just kahekümnendates ja kolmekümnendates noortele aga ekstaatilisele tantsupeole võib vabalt kaasa võtta ka lapsi, oma vanemaid ja isegi kepsakamaid vanavanemaid. Korraldajad sõnavad, et kõik on teretulnud.

Walsberg sõnab, et Eesti laiem üldsus jõuab alkovabade pidudeni aina lähemale, sest rahvahulk kasvab iga aastaga. “No kes siis naistest tahaks käia peol, kus mingid purjus tüübid külge ajavad? Palju parem on käia peol, kus saad rahulikult tantsida! Kui vaja, võid suhelda aga kui ei taha, siis lubatakse sul olla täiesti omaette omas maailmas ja keegi ei tüüta. Avatus ja suhtlemine on käsikäes viisakusega,” kirjeldab Tom Walsberg alkovabasid pidusid.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.