"Viimastel aegadel on hea tendents, et me pole vägivaldsed taimede vastu. Need haigused, kus sul oli õhtul vaja Roosimäele minna ja pruudile sülem roose murda – see on läinud."

Ain Järve, Kadrioru pargi juhataja
Mupo tuletab meelde kuumalaine ohud ja rannakülastaja ABC (0)
21. juuni 2021
Albert Truuväärt

Lähipäevade ilm toob endaga jätkuvalt kaasa kõrgeid kuumakraade, mis võivad ohustada inimeste ja lemmikloomade tervist. Tallinna Munitsipaalpolitsei Amet tuletab linlastele meelde kuumalainega kaasnevaid ohtusid ning rannakülastaja ABC.   

Kuumade ilmadega on tunduvalt kasvanud Tallinna avalike supelrandade külastatavus. Seoses sellega tuletab mupo rannakülastajatele meelde, et randa minnes tuleb sõiduk parkida vastavalt liiklusseaduse nõuetele, kindlasti tuleb vältida haljasalale parkimist. Randa on soovitav tulla pigem ühistranspordi või kergliiklusvahendiga, et säästa keskkonda ja vältida parkimismuret. Tallinna ühistranspordis töötavad ka jahutusseadmed, mis aitavad tagada meeldiva sõidu.  

Lapsi ja loomi ei tohi jätta palava ilmaga üksinda sõidukitesse, kuna see võib väga lühikese ajaga muutuda nende jaoks eluohtlikuks. 

Randa minnes tuleb kaasa võtta piisavalt vett ning kanda peakatet või kasutada päikesevarju. Hoidkem meeles, et klaastaaral ja alkoholil rannas kohta ei ole. 

Märgates rannas või tänavapildis kuumuse käes vaevlevat eakat, last või looma, tuleks kohe helistada hädaabinumbrile 112.

Mupo kutsub ka üles ettevaatusele Harkujärve ja Pirita välibasseinide juures. Neid supelrandu valvavad küll G4S vetelpäästjad, kuid esmane veeohutus peab algama igast rannakülastajast endast. Tegemist on uudsete ja põnevate ujumiskohtadega ja lapsevanemate kohustus on tagada, et nende lapsed ei viibiks seal ilma täiskasvanu juuresolekuta ega järelevalveta.

Linna kindel eesmärk on, et Stroomi ranna veekvaliteet paraneks ja seal oleks turvaline ujumas käia. Seetõttu on lemmikloomade vette laskmine Stroomi rannas ja selle ümbruses keelatud. 

Pikakari rannas on üks parkimisplatsidest ette nähtud järelhaagisega paate transportivatele sõidukitele ning sinna tavaautosid parkida ei tohi.

Linn kastab ja jahutab veega sõiduteid, kuna kuum asfalt võib põhjustada teedel libedust.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.