"Praegune noorem põlvkond tunneb end liiga vabalt, teistega üldse ei arvestata. Ainult mina – mul on niimoodi mugav ja mind ei huvita, mis edasi saab."

Alicja Pajur, bussijuht
Varjupaikades on taas enim kassipoegi (0)
21. juuni 2021

“Meil on Tallinna loomade varjupaigas hetkel 44 kassipoega 110-st kassist. Sageli on niimoodi, et emad, täiskasvanud metsikud kassid jooksevad ära, aga need tillukesed pojad püütakse karpi ja tuuakse varjupaika,” rääkis Varjupaikade MTÜ  annetuste kogumise koordinaator Joanna Lennard.

Kõigil kel soov kass võtta, tasub pilk varjupaiga kodulehel peal hoida, sest kassipoegade hooaeg on alanud. Tallinna loomade varjupaika on viimastel kuudel juurde tulnud hulga pisikesi kiisusid. Et vältida olukordi, kus kassipojad ripakile jäävad, peaksid inimesed oma kassi kas steriliseerima või kastreerima.

“Ühest steriliseerimata kassiemast võib juba ühe aasta jooksul näiteks  tulla 12 järglast, kes omakorda paljunevad. Need pisikesed varjupaiga  sellid, ka neile tuleks võimalus anda. Tingimata ei pea oma kodukass ringi jalutama  ja pesakondi tooma,” ütles Lennard.

Varjupaigas on sadu kasse, kes kõik on oma kodu ootel. Reili Kimmel otsustas perega kassi varjupaigast võtta  just seetõttu, et pakkuda loomale teist võimalust. Suslik jäi perele silma Tartu varjupaiga lehelt ning pildi järgi tekkis kohene äratundmine, et just tema on see õige. Iseloomu poolest on kass väga seltsiv ja hell ning võrreldes teise  kassiga, on Suslik  lastega märksa sõbralikum.

“On tugevalt näha, kuidas üks kass meil on varjupaigast võetud ja teine ei ole. Varjupaiga  kass on meeletus helluse vaeguses siiamaani. Ta koguaeg tahaks sülle, koguaeg tahaks pai. Ta on koguaeg näljane, koguaeg tahaks süüa. Võibolla ta on pidanud olema mingi aeg näljas kusagil tänaval,” rääkis kassiomanik Reili Kimmel. 

Kassi varjupaigast võtmisel on omad eelised, ta  on juba vaktsineeritud ning täiskasvanud kass ka kastreeritud. Looma võtmisel tuleb tasuda sümboolne summa 30 eurot.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.