"Viimastel aegadel on hea tendents, et me pole vägivaldsed taimede vastu. Need haigused, kus sul oli õhtul vaja Roosimäele minna ja pruudile sülem roose murda – see on läinud."

Ain Järve, Kadrioru pargi juhataja
VIDEO: Tallinn korraldas meedikutele tänuürituse (0)
21. juuni 2021

“Ma arvan, et tähtis on märgata ja neid inimesi tunnustada. Siin ongi need, kes otseselt covid-osakondades töötasid, arstid ja õed, kes pidasid kaitseriietuses respiraatoriga tunde vastu, aitasid kõiki ja tegid seda oma enda puhkamise ja taastumise arvelt,” rääkis Lääne-Tallinna Keskhaigla juhatuse esimees dr Arkadi Popov.

Nädalavahetusel korraldas Tallinn botaanikaaias vastuvõtu linna haiglate meditsiinitöötajatele, et tänada meedikuid võitluses koroonaviirusega. “See pidu oli suurepärane, sest lõpuks ometi oleme Eestis jõudnud sinnamaani, kus saame jälle ilma maskita üksteisega rääkida ja kokku tulla. On super, et lõpuks saavad inimesed mitte üksnes haiglates või kiirabis, aga ka Terviseametis puhata. Olgem ausad, meie koormus oli ikka väga suur,” oli rõõmus Terviseameti nakkushaiguste seire ja epideemiatõrje osakonna nõunik Irina Dontśenko.

“On väga oluline neid inimesi tänada, kes hoolimata ohust ise nakatuda või viirus koju viia, panustasid ikka 100 protsenti, aga eks ju meedikute elukutse ongi selline, et nad ei saa lihtsalt loobuda,” ütles Tallinna abilinnapea Betina Beśkina.

“Meditsiinitöötajad ei saa tõepoolest öelda, et ma annan alla, puhkan täna – nende kätes olid ju igapäevaselt tuhanded inimesed, keda oli vaja päästa, halvimast kasvõi sammhaaval välja tuua. Selline pühendumus on imetlusväärne ja seda tuleb tunnustada,”rääkis Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart.

Linnapea tunnustas ja tänas kõiki Lääne-Tallinna  ja Ida-Tallinna Keskhaigla koroonaosakondade ja eesliini töötajaid ning Tallinna Kiirabi meeskonnaliikmeid. Vastuvõtule botaanikaaeda oli kutsutud üle tuhande meditsiinitöötaja.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.