"Viimastel aegadel on hea tendents, et me pole vägivaldsed taimede vastu. Need haigused, kus sul oli õhtul vaja Roosimäele minna ja pruudile sülem roose murda – see on läinud."

Ain Järve, Kadrioru pargi juhataja
Ida-Virumaal põleb kahes kohas maastik (0)
22. juuni 2021
Ilja Matusihis

Ida-Virumaal Kohtla-Järvel Oru linnaosas Briketi tänaval ja Narva-Jõesuu Vaivara külas on teisipäeva õhtupoolikul ulatuslikud maastikupõlengud, kuid need ei ohusta inimesi, vahendas BNS.

Kell 13:39 teatati häirekeskusele, et Kohtla-Järvel Oru linnaosas Briketi tänava kõrgepingeliini all on näha palju suitsu, teatas Ida päästekeskuse esindaja. Päästjate sündmuskohale jõudes põles umbes 100 korda 200 ruutmeetrit pinnast. Tugeva tuule ja raskendatud ligipääsu tõttu sõitsid sündmuskohale päästemeeskonnad Jõhvist, Kohtla-Järvelt, Iisakust, Narva-Jõesuust, Sillamäelt ja vabatahtlikud päästjad Mäetaguselt. Tule levik sai õhtupoolikul kontrolli alla ning toimub järelkustutus, mida juhib Jõhvi operatiivkorrapidaja. 

Umbes poolteist tundi hiljem teatati häirekeskusele, et Vaivara külas Sarvesoo piirkonnas on näha heledat suitsu ja tunda tugevat suitsu lõhna. Ligipääs sellelegi piirkonnale on raskendatud. Päästjad selgitasid välja, et põleb kulu 4 hektari ulatuses. Sündmuskohale saadeti päästjad Narva, Sillamäe, Kiviõli ja Rakvere päästekomandost. Lisaks uuritakse tulekahju ulatust ja levikut drooniga. Tulekahjule on piir peale pandud, toimub järelkustutustöö.

Riigi Ilmateenistus hoiatab, et kõrge temperatuuri tõttu Eesti metsade tuleohtlikkus suureneb väga ohtliku tasemeni.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.