"Viimastel aegadel on hea tendents, et me pole vägivaldsed taimede vastu. Need haigused, kus sul oli õhtul vaja Roosimäele minna ja pruudile sülem roose murda – see on läinud."

Ain Järve, Kadrioru pargi juhataja
PEALINNA PODCAST Kas Isamaa hädad jätkuvad ka pärast juhivalimisi ning kuidas saavad USA ja Venemaa läbi pärast tippkohtumist? (0)
22. juuni 2021

Isamaa otsustas jätkata endise juhtkonnaga. Kas see toob kaasa erakonnaga lõpliku hääbumise? Milliste lootustega läheb Keskerakond välja kohalikele valimistele? Kas Bideni ja Putini käepigistus Genfis tähendab ka edaspidiseid soojemaid suhteid? Kuidas suvekuumus mõjutab suveüritusi? Pealinna üheksandas podcastis arutlesid nende üle blogi Meediavaht toimetaja Allan Alaküla, Pealinna toimetaja Aivar Jarne ning venekeelsete Tallinna uudiste toimetaja Mihhail Vladislavlev.


Alaküla ütles, et vaatamata Isamaa suurkogu järel deklareeritud ühtsusele jätkub aadrilaskmine selles erakonnas edasi. „Isamaas ei muutunud suurt midagi ning nad tegelevad oma siseprobleemidega kuni valimisteni, mil selgub, kas nad jäävad üldse püsima või mitte.“

Jarne sõnul on erinevalt Isamaast teised erakonnad saanud keskenduda eelolevatele kohalikele valimistele. „Erakonnad on oma read koondanud ning põhilubadused välja käinud. Isamaa probleemiks pole enam mitte madal reiting ning erakonna lõhestumine, vaid märgatavate ideede puudumine. Valimiste eel on see veel eriti halb, kuna mõjub ka senistele erakonna pooldajatele ning kahandab nende valimisaktiivsust,“ sõnas ta.

Kõneldes USA presidendi Bideni ja Venemaa presidendi Putini kohtumise järelkajadest märkis Vladislavlev, et see ei olnud headel tunnetel põhinenud kokkusaamine, vaid pragmaatiline asjade ajamine kahe riigi vahel. „USA ja Venemaa vajavad dialoogi tähtsate probleemide lahendamisel ning asjalikud kahepoolsed kohtumised on selleks kõige parem võimalus,“ ütles ta.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.