"Kõik head või halvad asjad maailmas on kiiksuga inimeste tehtud."

Urmas Sõõrumaa, ärimees
Linn tutvustab Mustakivi tee pikenduse keskkonnamõjude uuringut (0)
22. juuni 2021

Tallinn plaanib ühendada Lasnamäed Piritaga Mustakivi tee pikenduse kaudu, mis peaks vähendama tülikaid ummikuid kahe linnajao vahelistel teedel. On elanikke, kes on kahe käega idee poolt ja ka neid, kelles tekitab see vastumeelsust.

“See liiklus on siin muutunud nii tihedaks et elanike kannatus on katkemas. Inimesed ei saa koju, ei saa üle tee,” ütles Pirita elanik Ülle Rajasalu.

“Mustakivi tee kulgeks ju läbi looduskaitseala. Siin on väga palju looma- ja linnuliike. Tuleks teised lahendused leida, aga me täpselt ei tea, millised need lahendused olla võiksid,” arvas teine Pirita elanik Erik Vest.

Linn on algatanud keskkonnamõju hindamise, et saada aru, millist mõju võib see keskkonnale avaldada. Alates 1. juulist on kõigil võimalik tulemustega tutvuda ja sellest ajast kuu aega on ka oodatud kõigi linlaste mõtted ja tagasiside.

“5. augustil teeme avaliku arutelu koos Keskkonna- ja Kommunaalametiga, kus spetsialistid tulevad rääkima, kuidas nad neid uuringuid läbi viisid, mis nad leidsid uuringutest ja kas saab üldse edasi minna läbimurde projekteerimise juurde ja millise trassi kasuks otsustame,” kirjeldas Pirita linnaosa vanem Tõnis Liinat.

Käisime ka ise linlastelt uurimas, kas nemad on selle idee poolt või vastu.

Olen pigem poolt, sest need teed, mis Lasnamäe ja Pirita vahel on, neid on väga vähe. Kui oleks ühendatud, oleks võimalus pääseda rohkem ka sinna kanti,” ütles Pirital elav Harri.

“Mind ei häiri miski – mul pole kommet vinguda. Sõidan, siis kui vaja ja kui pole vaja või ei saa, siis ei sõida,” sõnas Viimsis elav Monika.

“Mina olen poolt. Loodetavasti muudab see ka liiklemise mugavamaks,” arvas Pirital elav Jelena. 

Möödunud aastal läbiviidud rahuloluküsitluse järgi toetab pikenduse rajamist kaks kolmandikku Pirita elanikest ja 80 protsenti Lasnamäe elanikest.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.