"Riigid, kes täna on vaktsineerimise edetabelites kõrgel kohal, on teinud inimestele hästi lihtsaks sõna otseses mõttes “vaktsiini otsa komistamise”, et inimene ei pea oma tavapärastelt radadelt üldse kõrvale astuma, selleks, et oma vaktsiinisüst kätte saada."

Kersti Kaljulaid, president
Tallinna Kunstihoone kolib ajutiselt Lasnamäele (0)
22. juuni 2021
Tallinna Kunstihoone juhataja Paul Aguraiuja. Foto: Scanpix

“Otsustasime mitmete võimalike asukohtade seast Kunstihoone ajutiselt kolida just Lasnamäele, kuna seal on kõige suurem puudus tipptasemel kunstist ning rohkelt publikut, kes seni võib-olla ei ole Kunstihoonesse jõudnud,” ütles Tallinna Kunstihoone juhataja Paul Aguraiuja.

SA Kunstihoone, Lasnamäe linnaosavalitsus ja Kultuurikeskus Lindakivi sõlmivad täna koostöölepingu, millega Tallinna Kunstihoone kolib Lasnamäele Lindakivi kultuurikeskuse juurde asukohaga J. Koorti tänav 22, vahendab BNS.

“Lasnamäel kavatseme jätkata sama kvaliteediga näituste korraldamist, kuid suurendada veelgi publikuprogramme ja kogukonda kaasavaid tegevusi nii eesti kui ka vene keeles. Lindakivi keskuse ümbrus on ilmselt Eesti kõige tihedama asustusega piirkond. Kunstihoone näitused ja haridusprogrammid saavad Lasnamäel olema tasuta, et võimaldada kõigile ühiskonnagruppidele ligipääsu kaasaegsele kunstile,” lisas Aguraiuja.

Tallinna Kunstihoone kolib Lasnamäele ajaks, kui Vabaduse väljakul asuv legendaarne peamaja on kapitaalremondis. Koostöölepingu eesmärk ongi toetada Tallinna Kunstihoone ajutist kolimist Lasnamäe linnaosa territooriumile ning seeläbi edendada kultuuritegevust ja lõimumist Lasnamäe linnaosas.

Kunstihoone ehitab 2022. aasta maikuuks Kultuurikeskuse Lindakivi tagusele platsile ajutise, taaskasutatava hoone pindalaga 600 ruutmeetrit, mida hakkab kasutama näitusepinna ja kohvikuna. Uus hoone avatakse Lasnamäel järgmise aasta juunis suurejoonelise Kevadnäitusega.

Kunstihoone tegutseb Lasnamäel 2024. aasta märtsi lõpuni, mille järel on Kunstihoone valmis hoone edasi kinkima tingimusel, et seal jätkub kunsti- ja kultuuritegevus.

“Oli ammu aeg, et Lasnamäele oleks tulnud riikliku tähtsusega kultuuriasutused. Kunstihoone tulek Lindakivi platsile on märgilise tähendusega lasnamäelaste jaoks, kuna võimaldab anda linnaosa südames asuvale jalakäijate tuiksoonele ja Lindakivi Kultuurikeskusele uue hingamise,” kommenteeris Lasnamäe linnaosa vanem Vladimir Svet.

“Loodan, et see aitab kaasaaegsel kunstil leida teed paljude inimeste südametesse ning ka Lasnamäed varem mitte külastanud inimestel avastada seda põnevat kohta. Töötame selle nimel, et Kunstihoone oleks esimene, aga mitte viimane kultuuriasutus, mis leiab oma koha Lasnamäel.”

Tallinna Kunstihoone Vabaduse väljakul asuv hoone kui riiklikult tähtis objekt läheb samal ajal kapitaalremonti, mille käigus valmib kaasaegne ruumilahendus, mis võimaldab siia tuua kunstimaailma tippnäitusi. Kunstihoone täidab ka Eesti kunstnike jaoks üliolulist rolli, sest on suurim kunsti produtsent ja peamisi eesti kunsti tellijaid ning esmaesitlejaid.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.