"Viimastel aegadel on hea tendents, et me pole vägivaldsed taimede vastu. Need haigused, kus sul oli õhtul vaja Roosimäele minna ja pruudile sülem roose murda – see on läinud."

Ain Järve, Kadrioru pargi juhataja
Tallinna Ülikool hakkab oma kliimamõju vähendama (0)
22. juuni 2021
Foto: Scanpix

Tallinna Ülikool (TLÜ) arvutas esimese Eesti ülikoolina välja oma süsiniku jalajälje ning võttis sihiks selle vähendamise.   

Tallinna Ülikooli süsinikujalajälg kahe aasta taguste andmete kohaselt on 7500 tonni süsinikdioksiidi. Üle poole ehk 55 protsenti  sellest seondub hooneenergiaga ehk siis kütmise ning elektri ja vee kasutamisega, edastas ülikool.

Liikuvusenergia ehk autoga tööl ja tudengitel koolis käimine, samuti välisreisid, moodustavad ülikooli tekitatud kliimakahjust kolmandiku. Kümnendik ülikooli süsiniku jalajäljest koosneb kontori- ja laboritarvete kulust, aga ka ürituste ja konverentside korraldamisest ning jäätmete tekitamisest.

TLÜ-l on paanis järgnevatel aastatel viia läbi energiaauditid, ülikooli perele on antud ka 10 rohelist soovitust, mille järgimine ei eelda suuri investeeringuid ega kulukat süsteemide ümberehitamist. 

Ülikooli kliimamõju analüüs  viidi läbi energiaekspert Ülo Kasega juhendatud magistrikursuse käigus.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.