"Riigid, kes täna on vaktsineerimise edetabelites kõrgel kohal, on teinud inimestele hästi lihtsaks sõna otseses mõttes “vaktsiini otsa komistamise”, et inimene ei pea oma tavapärastelt radadelt üldse kõrvale astuma, selleks, et oma vaktsiinisüst kätte saada."

Kersti Kaljulaid, president
VIDEO! Tallinna linna eripreemia romaanivõistlusel pälvis Eve Lauri käsikiri "Mis nimi loeb?" (0)
22. juuni 2021

Eesti Kirjanike Liit jagas täna romaanivõistluse preemiaid. Tallinna linna eripreemia võitnud Eve Lauri käsikiri “Mis nimi loeb?” kirjeldab 50-60ndate Tallinna eluolu.


Lauri sõnul saab valmis raamatu nimeks hoopiski “Õmblejanna” ja ilmub see kirjastuses Hea Lugu. “Tallinn minu raamatusse tuli läbi minu ema mälestuste, sest tema elas Tallinnas suure osa oma noorusest ehk umbes 20 aastat,” rääksi kirjanik Eve Lauri.


“Ta töötas tuberkuloosihaiglas, kuhu ma siis panin tööle oma tegelase. Seda oli ka väga mugav kirjeldada, sest mul oli sealt haiglast palju pilte – patsientidest, õdedest ja ruumidest, selles mõttes oli hea mugav võtta.”

Tallinna linna jaoks on see esimene kord, kui toetataks Eesti Kirjanike Liidu romaanivõistlust. 2000 eurga tunnustatakse just neid kirjanikke, kes oma lugudes suuremal või vähemal määral räägivad Tallinnast.

“Küsimus ei ole mitte selles, et miks me hakkasime romaanivõistlust toetama, vaid miks me seda varem ei ole teinud.
Eripreemia, mida Tallinn esmakordselt välja annab, saab kindlasti traditsiooniks ehk me hakkame seda alaliselt välja andma,” lubas Tallinna abilinnapea Vadim Belobrovtsev.

Romaanivõistlusel anti seekord välja kaks esikohta, mille pävisid Loone Ots teosega “Armastus” ning Juta Kivimäe käsikirjaga “Suur tuba”. Kokku esitati võistlusele 81 käsikirja.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.