"Viimastel aegadel on hea tendents, et me pole vägivaldsed taimede vastu. Need haigused, kus sul oli õhtul vaja Roosimäele minna ja pruudile sülem roose murda – see on läinud."

Ain Järve, Kadrioru pargi juhataja
WRC Rally Estoniale pääseb 24 000 pealtvaatajat (0)
22. juuni 2021
Craig Breeni ja Paul Nagle´i ekipaaž Rally Estonia 2020 raames Tartumaa teedel kihutamas. Foto: Scanpix

WRC Rally Estoniale pääseb tänavu kokku 24 000 pealtvaatajat, kellel on ligipääs nii hooldusalasse kui stardi- ja finišipoodiumile.

Koostöös terviseameti ja kultuuriministeeriumiga kinnitati, et FIA autoralli maailmameistrivõistluste etapp Rally Estonia toimub publikuga ja esmakordselt pärast pooleteise aasta pikkust ootamist pääseb publik MM-sarja etapil ralli hooldusalasse. Lisaks on osade rallipassi pakettide programmis ka pääs WRC Rally Estonia stardi-ja finišipoodiumile koos suurejoonelise showga Eesti Rahva Muuseumi juures oleval poodiumil.

Kokku pääseb WRC Rally Estoniale 24 000 pealtvaatajat. Rallipassid on müügil Rally Estonia rallipoes www.rallyestonia.ee/pood ja kindlasti paluvad korrdalajad ka neil, kes on juba rallipassi ostnud, vaadata oma paketi programm üle, kas sinna on lisandunud pääs WRC Rally Estonia hooldusalasse või poodiumile.

WRC Rally Estonia kommertsdirektori Tarmo Hõbe sõnul on publiku pääs hooldusalale väga tugev sõnum. „Rally Estonia on esimene WRC etapp peale eelmise aasta Mehhiko rallit, kus publik pääseb hooldusalasse ning neljapäeva õhtul avashowle ja stardipoodiumile ning pühapäeval finišipoodiumile, mis saab seekord ühtlasi olema ka power stage poodium. See on suur samm ka WRC Promootori ja FIA jaoks, sest see on märk normaalsusesse tagasi liikumise kohta. Loomulikult teeme seda kõike minimaliseerides riske. Üheksa pealtvaataja gruppi pääsevad oma programmi graafiku alusel hooldusalasse, üks stardi- ja üks finišipoodiumile,“ rääkis Tarmo Hõbe.

„Sellel aastal lõppeb Rally Estonia viimane, punktikatse Eesti Rahva Muuseumi (ERM) juures ja saame saata rahvusvahelisse telepilti otseülekande meie suurel laval toimuvalt lõputseremoonialt. Oleme ühendanud punktikatse poodiumi ja lõpupoodiumi. ERM-i ümbruses on seega ühendatud nii kommertsralli kui sportralli ja selline kompaktsus on midagi sellist, mida soovivad näha FIA, WRC Promootor ning sõitjad ja meeskonnad,“ lisas Hõbe.

Esmaspäeval avalikustati ka WRC Rally Estonia osalejate nimekiri ja osalevate meeskondade nimekiri on väga tugev. See koondab endasse 10 WRC autot eesotsas valitsevate maailmameistrite ja MM-sarja liidrite Sebastien Ogieri ja Julien Ingrassiaga ja eelmise aasta Rally Estonia võitjate ning 2019. aasta maailmameistrite Ott Tänaku ja Martin Järveojaga. Rally 2 klassi autosid on nimekirjas 24 ja Junior WRC klassi sõitjaid on kaheksa. Lisaks neile veel kuus meeskonda Rally3 ja Rally4 autodega. Rõõm on tõdeda, et lisaks WRC klassile on igas kategoorias esindatud ka Eesti sõitjad eesotsas WRC 2 ja WRC 3 sarjas osalevate Georg Linnamäe ja Egon Kauriga, kellest osad olid kohal ka Rally Estonia pressikonverentsil.

Osalejate nimekirjas on kokku sõitjaid 25 riigist ja teiste hulgast leiab sealt ka 2015. aasta Rally Estonia võitja ja kahekordse Euroopa meistri Aleksei Lukjanuki, kes koos Jaroslav Fjodoroviga on nimekirjas Škoda Fabia Rally 2 autoga.

Rally Estonia on 2021 aasta FIA autoralli maailmameistrivõistluste etapp, mis sõidetakse Tartus, Tartu vallas, Otepää vallas, Elva vallas, Kanepi vallas, Kambja vallas, Peipsiääre vallas ja Mustvee vallas 15.-18. juulil.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.