"Viimastel aegadel on hea tendents, et me pole vägivaldsed taimede vastu. Need haigused, kus sul oli õhtul vaja Roosimäele minna ja pruudile sülem roose murda – see on läinud."

Ain Järve, Kadrioru pargi juhataja
Jüri Ratas: Eesti kestmine algab kodudest ja koostööst (0)
23. juuni 2021
Mats Õun

Riigikogu esimees Jüri Ratas ütles kolmapäeval võidupüha puhul tehtud videopöördumises, et Eesti kestmine toetub küll sõpradele ja liitlastele, kuid algab siiski kodudest ja koostööst. 

Ratas meenutas, et taas on käes aeg sättida uhkusega meie sinimustvalget. „Iga kaunistava riigilipuga tähistame meie vabadust,“ ütles Ratas. „Niiviisi kanname edasi esivanemate ühtsust, millega nad vapralt meie iseolemise võitsid. Samuti loome kindlust, et suudame üheskoos päritud ajatut väärtust – enda Eestit – kaitsta, hoida ja edasi viia.“ 

Ratase sõnul kestab vaba, kindel ja edukas Eesti, kuni päevast päeva hoolitajse üksteisest. “Märkame, räägime, aitame, mitte ei täida argielu ükskõiksuse, käegalöömise ega vägivallaga. Tema sõnul on sama oluline jätkata pühendunult ja sihikindlalt tööd, et Eestis oleks aina parem elada, mitte aga võtta tänast ega homset enesestmõistetavana,” ütles Ratas. 

„Nüüdsete pühade puhul tähendab see ikka ja jälle vajadust teha kõik, et meil ükski elu ohtu ei satuks. Kõigile meile peaks olema jõukohane oma tegude tagajärgi hinnata. Samuti panna tähele, mida teised teevad,“ kõneles Riigikogu esimees. „Palun hoiame ennast, lähedasi ja teisi, et pühad mööduksid turvaliselt ning meie Eesti vabadus kestaks igavesti! Head võidupüha ning ilusat jaaniaega kõigile!“

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.