"Viimastel aegadel on hea tendents, et me pole vägivaldsed taimede vastu. Need haigused, kus sul oli õhtul vaja Roosimäele minna ja pruudile sülem roose murda – see on läinud."

Ain Järve, Kadrioru pargi juhataja
Ööpäevaga lisandus 18 positiivset koroonatesti (0)
24. juuni 2021
Ilja Matusihis/Pilt on illustratiivne

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 1920 koroonaviiruse testi, neist esmaseid positiivseid teste oli 18 ehk 0,9 protsenti testide koguarvust.

Rahvastikuregistri andmetel laekus enim uusi positiivseid testitulemusi Harjumaale, kus koroonaviirusega nakatumine tuvastati 8 inimesel. Ida-Virumaale lisandus 2, Jõgevamaale, Läänemaale, Lääne-Virumaale, Tartumaale, Viljandimaale lisandus 1. Teistesse maakondadesse uusi nakkusjuhte ei lisandunud. Kolmel juhul rahvastikuregistri järgne elukoht puudus.

Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 inimese kohta on 40,18 ning esmaste positiivsete tulemuste osakaal tehtud testide koguarvust 1,1 protsenti.

Ööpäeva jooksul avati haiglates uusi COVID-19 haigusjuhtumeid 3, haiglaravi vajab 42 patsienti. Haiglaravil olevate patsientide keskmine vanus on 66 aastat, kõikidest haiglaravi vajavatest patsientidest on üle 60-aastased 29 inimest ehk 69 protsenti. Uusi surmajuhtumeid ööpäeva jooksul ei lisandunud.

Ööpäeva jooksul manustati 126 vaktsiinidoosi, vaktsineerimisi on tehtud kokku 548 967 inimesele, vaktsineerimiskuur on lõpetatud 409 571 inimesel. Üle 70-aastaste hõlmatus vähemalt ühe vaktsiinidoosiga on 67,3 protsenti. 70+ vanusegruppi on üle 60 protsendi vaktsineeritud kõikides maakondades, välja arvatud Ida-Virumaal.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.