"Riigid, kes täna on vaktsineerimise edetabelites kõrgel kohal, on teinud inimestele hästi lihtsaks sõna otseses mõttes “vaktsiini otsa komistamise”, et inimene ei pea oma tavapärastelt radadelt üldse kõrvale astuma, selleks, et oma vaktsiinisüst kätte saada."

Kersti Kaljulaid, president
Kaitseväe orkester viiakse sõjamuuseumi alla (0)
25. juuni 2021
Albert Truuväärt

Kui kaitseväe orkester viiakse sõjamuuseumi alla, siis politsei ja piirivalveameti orkestri tuleviku osas valitseb veel teadmatus ning pole välistatud selle liikumine ka Tallinna linna alla, vahendas BNS ERR-i.

Mais tegi Keskerakonda kuuluv siseminister Kristian Jaani ettepaneku kaitseväe ja PPA orkestrite liitmiseks. Praegu on kindel vaid see, et sõjamuuseumi alla liigub kindlasti kaitseväe orkester.

Kaitseministeeriumi pressiesindaja Karin Kivipõld ütles reedel ERR-ile, et töö käib kaitseväe orkestri üleviimisega sõjamuuseumi koosseisu.

Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart (samuti Keskerakond) tegi mai keskel ettepaneku tuua üheks liidetud orkester Tallinna kultuuriasutuste alla. Kas PPA orkestri tulevik on Tallinna linna all, seda avalikult keegi kommenteerida ei taha, kuigi selle võimalusega kuluaarides spekuleeritakse.

Tallinna linnavalitsuse kommunikatsioonijuht Kirsti Ruul märkis, et politsei- ja piirivalveameti orkestriga ei ole Tallinnal praegu mingeid kokkuleppeid. Ta ei täpsustanud ka, millised on edasised plaanid selles küsimuses. 

Siseminister Kristian Jaani sõnul on praegu kaalumisel erinevad ettepanekud.

“Eesmärk on leida lahendus, mis võimaldaks politsei- ja piirivalveorkestril jätkata. Praegu otsuseid veel tehtud ei ole. Otsustest saab rääkida hiljemalt sügisel,” ütles Jaani.

Tulenevalt riigi üldisest hoiakust vähendada tegevuskulusid ja järgida riigieelarve strateegias seatud tegevuskulude kokkuhoiu eesmärki, teatasid nii kaitsevägi kui ka PPA mai keskel oma orkestrite koondamisest. See tekitas suure poleemika, mille järel on otsitud võimalusi mõlema orkestri tegevuse jätkamiseks.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.