"Riigid, kes täna on vaktsineerimise edetabelites kõrgel kohal, on teinud inimestele hästi lihtsaks sõna otseses mõttes “vaktsiini otsa komistamise”, et inimene ei pea oma tavapärastelt radadelt üldse kõrvale astuma, selleks, et oma vaktsiinisüst kätte saada."

Kersti Kaljulaid, president
KURITEGEVUS PÜHADE AJAL Loe, millistele väljakutsetele sõitis politsei Tallinnas (0)
25. juuni 2021
Foto Ilja Matusihis

Möödunud pühadel registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 115 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas oli kaks avaliku korra rasket rikkumist, 28 varavastast kuritegu, sealhulgas 21 vargust (kuus eluruumidest). Registreeriti 17 inimvigastustega liiklusõnnetust, milles hukkus kaks ja sai vigastada 16 inimest. Tabati 138 alkoholi- ja kuus narkojoobes sõidukijuhti.

Eestist saadeti välja kaks inimest. Tuvastati viis piirirežiimi ja dokumendikohustuse rikkumist ning kaks Schengeni viisaeeskirja rikkumist.

PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Avaliku korra rikkumised

22. juunil teatati, et Kesklinna linnaosas Kuninga tänaval lõi 54-aastane mees 51-aastast meest, millega tulemusel tundis kannatanu füüsilist valu. Politsei pidas 54-aastase mehe löömises kahtlustatavana kinni.

23. juunil teatati, et Kristiines Endla tänaval kaklesid mitu meest. Kiirabi toimetas haiglasse 38-aastase mehe, politseinikud pidasid kinni 34-aastase mehe ja 22-aastase mehe.

Kehalised väärkohtlemised

22. juunil teatati, et Kesklinna linnaosas Ahtri tänaval kaklesid 31-aastane ja 26-aastane mees. Politsei pidas 31-aastase mehe kinni.

22. juunil teatati, et Kesklinna linnaosas Lastekodu tänaval tekkis konflikt alkoholi tarvitanud meeste vahel. Konflikti käigus lõi 57-aastane mees kannatanut, mille tulemusena tundis kannatanu füüsilist valu ning tal tekkisid vigastused. Politsei pidas 57-aastase mehe löömises kahtlustatavana kinni ning kannatanu toimetati kainenema.

22. juunil teatati, et Haabersti linnaosas Astangu tänaval korteris lõi 28-aastane alkoholi tarvitanud mees endale tuttavat 56-aastast naist, mille tulemusena tundis kannatanu füüsilist valu. Politsei toimetas mehe kainenema.

22. juunil teatati, et Põhja-Tallinna linnaosas Sitsi tänaval korteris lükkas 27-aastane mees enda elukaaslast, mille tulemusena tundis 29-aastane naine füüsilist valu ja tal tekkis vigastus. Kodus viibis ka alaealine laps. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

23. juunil teatati, et Põhja-Tallinnas Kopliranna tänaval on tekkinud konflikt 81-aastase naise ja 88-aastase mehe vahel.

23. juunil teatati, et Põhja-Tallinnas Kaluri tänaval lõi 32-aastane mees 40-aastast meest. Mõlemad osapooled olid alkoholijoobes. Kiirabi kontrollis kannatanu vigastused.

23. juunil teatati kaklusest Põhja-Tallinnas Tööstuse tänaval. 36-aastane mees toimetati kiirabi poolt haiglasse ja 41-aastane mees politseinike poolt kainenema.

23. juunil teatati, et Põhja-Tallinnas Sirbi tänaval majas ründas 34-aastane mees oma 34-aastast elukaaslast. Konflikti juures viibisid ka alaealised lapsed. Kiirabi toimetas naise haiglasse. Politseinikud pidasid mehe kinni.

23. juunil teatati, et Põhja-Tallinnas Nisu tänava lõi seni tuvastamata mees 45-aastast meest. Kiirabi toimetas mehe haiglasse kontrolli.

24. juunil teatati politseile, et Lasnamäel lõi 26-aastane alkoholijoobes mees bussipeatuses endale tundmatut 18-aastast naist. Politsei pidas mehe kinni.

24. juunil teatati politseile, et Kristiines Järve tänaval olevas elukohas oli konflikt elukaaslaste, 21-aastase naise ja 20-aastase mehe vahel, mille käigus tekitati kehavigastusi.

24. juunil teatati politseile, et Kesklinnas Harju tänaval tekkis konflikt 27-aastase ja 31-aastase mehe vahel, mille käigus tekitati vigastusi.

24. juunil teatati politseile, et Kesklinnas Suur-Kloostri tänaval läks 46-aastane mees kallale enda endisele elukaaslasele, 52-aastasele naisele ja lõi teda käega vastu pead. Politsei pidas mehe kinni.

24. juunil teatati politseile, et Pirital Hiie põigus asuvas elukohas läks 40-aastane mees kallale enda abikaasale, 45-aastasele naisele ja tekitas talle füüsilist valu. Konflikti ajal olid kodus ka lapsed. Politsei pidas mehe kinni.

24. juunil teatati politseile, et Lasnamäel Kivimurru tänaval olevas elukohas läks 40-aastane naine kallale enda emale, 63-aastasele naisele. Politsei pidas 40-aastase naise kinni.

Vargus

23. juunil teatati, et Mustamäel Sõpruse puiesteel varastati trepikojast kaks jalgratast. Kahju 1070 eurot.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.