"Kõik head või halvad asjad maailmas on kiiksuga inimeste tehtud."

Urmas Sõõrumaa, ärimees
Maasikate kontrollimisel suuri rikkumisi ei avastatud (0)
25. juuni 2021
Mats Õun

“Maasikamüüjad peavad olema valmis esitama järelevalveametnikule müügikohas saatedokumendi ning tagama, et esitatud info vastaks nõuetele ning oleks ka sisuliselt korrektne,” ütles põllumajandus- ja toiduameti kriisijuht Heidi Käär.

Põllumajandus- ja toiduamet kontrollis maasikate päritolu ja märgistust Tallinnas, Harjumaal ja Rakveres ning suuri rikkumisi ei avastanud.

Tallinna turgude ning Harjumaa müügikohtade kontrollid näitasid, et maasikakastidel puudus nõuetekohane märgistus, mis aga kõrvaldati kohe. Rakveres kohapeal nõuetele mittevastavusi ei tuvastatud.

Kääri sõnul kontrolliti maasikareidil saate-, ostu- ja müügidokumente, sealhulgas muu päritolu tõendav dokumentatsioon. “Kaup peab olema jälgitav ja päritolu peab olema tõestatav, sh omal maalapil kasvatatavad maasikad,” märkis ta.

Tallinnas kontrolliti Keskturu müüjaid, Harjumaal kontrolliti Jüri aleviku maasikamüügikohtades ja Peetri Selveri kaubandushoones. 

Põhilised mittevastavused seisnesid selles, et mõningatel juhtudel ei olnud kohapeal edasimüüjatel ette näidata nõuetekohaseid saatedokumente. “Saatedokumentidel peab olema kajastatud ka edasimüüja, vastasel korral ei ole need nõuetekohased ja võimaldavad pettusi,” ütles Käär.

Amet tuvastas muu hulgas ka seda, et Tallinna keskturul osadel kontrollitud toodetel puudus nõuetekohane märgistus, üks müüja ei olnud oma tegevusest PTA-d teavitanud.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.