"Viimastel aegadel on hea tendents, et me pole vägivaldsed taimede vastu. Need haigused, kus sul oli õhtul vaja Roosimäele minna ja pruudile sülem roose murda – see on läinud."

Ain Järve, Kadrioru pargi juhataja
MUPO PÜHAD Murdunud puud, naiste rusikavõitlus ja prantsuse stiilis paprika (0)
25. juuni 2021
Foto Mupo

Pühad mööduvad munitsipaalpolitsei jaoks rahulikult kuni hetkeni, mil Tallinnas puhkes maru. Stroomi rannas ATV-ga patrullinud inspektorid teavitab korrapidajat, et rahvas põgeneb paaniliselt rannast.

Esimene kõne murdunud ja teele langenud puust laekub kell 13:24. Järgnevad kõned paariminutiliste vahedega – murdunud ja liiklust takistavad puud ning sidepostid,  vanalinna tornist lahti tulnud katusekivid on kahjustanud kolme luksusautot, suur  kuusk lõhkunud lasteaia piirdeaia, mudilaste mängumaja ning atraktsioonid;  mees teavitab, et võtab maha koduaias laste basseini kohale ohtlikult rippuma jäänud kaseladva. Korrapidaja liin on punane – paari tunniga laekub üle 40 tormikahjustusi puudutava kõne.  

Kuid inimesed on tublid – vaid mõne tunni pärast tegeleb patrull taas visalt Stroomi metsas tossavate lõkete ja napsiste grillijatega, kelle kõrvakuulmine on alkoholist ilmselt niipalju kahjustatud saanud, et muusika mängib maksimumi peal. Üks seltskond palub patrulli pildile – laps pannakse inspektori kõrvale ATV kapotile ning heldinud suguvõsa klõpsib telefonidega pilte teha.

Õhtuks võtavad tuurid end sedavõrd üles, et rannas patrulliv ekipaaž on sunnitud lahutama naiste kakluse. Rusikad välguvad. Pikakasvuline inspektor Margus on sunnitud turskemat naist kinni hoidma, et ebavõrdne võitlus ei jätkuks. Pärast pikemat kõvahäälset arvamusvahetust lepivad naised ära ja naeravad rusikavõitluse põhjuste üle. Turskem lubab minna koju Lasnamäele, pikajuukseline nõrgem osapool keelitab teda jääma. Kolmas vaatab kõike ükskõikselt pealt ja nõuab, et riiukuked vähemalt grilli talle koju tagasi toimetaksid.

Järgmine juhtum ei jäta tulemata – sadama kandis on keset teed pikali maas alkoholiga liialdanud noormees. Murelik seltskond  põlvitab ta kõrval ja on välja kutsunud kiirabi. Olukord on tõsisem, kui vaid liigne alko. Nimelt on noormees diabeetik, kuid unustanud end vajaliku ravimiga süstida. Kiiresti on vaja poisile manustada magusat – kellelgi pole kaasas midagi peale veepudeli. Autod peatuvad – pakutakse abi, küsitakse-arutatakse.  Patrull hangib  lähedal parkivad vastutuleliku rekkajuhi käest Twix šokolaadi, millest noormees poole ära süüa suudab ja reageerib juba inspektori küsimustele, õnneks saabub ka kiirabi.

Patrull sõidab vastu järgmistele väljakutsetele. Kell on üle südaöö, mere kohalt paistab loojuva-tõusva päikese viirg. Korrapidaja uus väljakutse juba ootab – Koplis on kortermaja kõrval seltskond, kes kärsatab grilli, mille suits ei lase majaelanikel magada. Kohapeal selgub, et seltskond küpsetab paprikat – prantsuse stiilis!

Inspektorite vahetuse lõpuni on jäänud kuus tundi.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.