"Riigid, kes täna on vaktsineerimise edetabelites kõrgel kohal, on teinud inimestele hästi lihtsaks sõna otseses mõttes “vaktsiini otsa komistamise”, et inimene ei pea oma tavapärastelt radadelt üldse kõrvale astuma, selleks, et oma vaktsiinisüst kätte saada."

Kersti Kaljulaid, president
Öist Pirita rannaelu häirivad klaastaara ja koertega külastajad (0)
25. juuni 2021

“Kuigi Pirita rand on üldiselt väga turvaline, on murekohaks õhtused külastajad, kes võtavad randa klaastaara ja tarbivad alkoholi. Samuti on puhkajate tujurikkujaks koeraomanikud, kes rannaalal oma lemmikut jalutavad või vette ujuma lubavad,” ütles Pirita linnaosa vanem Tõnis Liinat.

Õhtuti Pirita randa valvava turvafirma töötajatele on suurimateks peavalutekitajateks klaastaaraga randa tulnud suvitajad, kuid korrale tuleb kutsuda ka koeraga rannas jalutavaid loomaomanikke.

Linnaosavanem lisas, et turvafirma patrull, kes hoiab hilisõhtusel Pirita rannal silma peal, on kogenud ka tõsisemat actionit. “Näiteks 20. juuni öösel kell 2.07 jäi patrullile Jõesuu teel silma kummaliselt käitunud autojuht. Patrull palus appi politsei ning jälitas autot kuni politsei saabumiseni. Auto peatati Russalka juures,” kirjeldas Liinat üht episoodi Pirita ranna öisest elust. Rannaalal on proovitud öösel rallida ka tsiklitega.

Ilmeka näite patrulli tegevusest annab 18. juuni hilisõhtu. Väljavõte aruandest: “Korduvalt juhitud erinevate seltskondade tähelepanu sellele, et alkoholi tarbimine rannas on keelatud. Neli valesti pargitud sõidukit. Elektritõukerattad igal pool, häirivad liiklemist. Auto sõitis surfiklubi juures keelumärgi alla. Sõiduk juhatatud ära. Klaastaaraga külalised igal pool, neid on korrale kutsutud. Prügikonteinerid on täis, eriti surfiklubi juures. Kahel koertega jalutajal palutud rannast lahkuda.” Patrull hoiab silma peal ka öistel ujujatel.

“Õnneks on tõsisemat huligaanitsemist harva ning kõik korrarikkujad on allunud turvatöötajate korraldustele. Keskmiselt registreerib patrull nelja tunni jooksul 5-6 korrarikkumist,” märkis Liinat. Linnaosavanem tuletab kõigile külastajatele meelde, et randa on keelatud kaasa tuua klaastaaras jooke ja jalutada koertega suplusrannas.

Pirita rannaalal valvab alates 10. juunist kuni 10. septembrini avalikku korda turvafirma Citysec Security OÜ. Turvapatrull teeb korrapäraseid kontrollreide Supluse pst 1c ja Jõesuu tee 5 vahele jääval alal igal õhtul kella 22–02.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.