"Viimastel aegadel on hea tendents, et me pole vägivaldsed taimede vastu. Need haigused, kus sul oli õhtul vaja Roosimäele minna ja pruudile sülem roose murda – see on läinud."

Ain Järve, Kadrioru pargi juhataja
VIDEO: Ka suvi on vaktsineerimist täis (0)
25. juuni 2021
Ilja Matusihis

Jaanipeod on seljataga ja vaktsineerimine Tallinnas jätkub. Tõsi, mõnes kohas antakse vaktsiini edaspidi vaid teist korda saavatele inimestele. Praegu läheneb vaktsineeritute arv Tallinnas juba poolele linnaelanikest, suve lõpuks on siht seatud 70 protsendi juurde.

Covid viiruse olukord on Eestis muutunud kollasest roheliseks. Nakatunute suhtarv kahe nädala kohta on langenud alla viiekümne. Vaktsineeritute osakaal on Tallinnas lähenemas viiekümnele. Täielikult vaktsineerituid on üle 405 tuhande ja osaliselt on kaitse üle 142-l tuhandel inimesel. Sellegipoolest tuleb veel suve jooksul pingutada, et sügisel vältida uut lainet.

“Ma võin öelda, et Harjumaal on meil vaktsineeritud juba 48st veidi enam protsenti täiskasvanud elanikkonnast ja see on päris hea näitaja,” kinnitas Lääne-Tallinna Keskhaigla juhatuse esimees Arkadi Popov. “Meie püstitasime eesmärgi 70 protsenti. See ei ole kahjuks eriti kergesti saavutatav number, eriti suveperioodil. Vaatamata sellele plaanime edasi vaktsineerida ja suured vaktsineerimiskeskused töötavad. Alates järgmisest nädalast me süstime Kajas teisi doose, nii et kuus nädalat on meil pikk protsess veel ees.”

Tallinn on juba vaktsineerimist toetanud saja tuhande euroga ja on valmis veelgi toetama, kuigi see peaks olema valitsuse ülesanne. Paraku pole vaktsineerimise tempo arusaadavatel põhjustel enam sama.

“Kui oli palju soovijaid, siis ei olnud vaktsiine ja oli pikk järjekord. Nüüd on vaktsiin olemas, ka ajalist ressurssi on pakkuda, aga inimesi ei ole. Ja see on ka täitsa arusaadav: inimesed puhkavad, suvi on käes. Seega muidugi on küsimus, miks meil esialgu ei olnud võimalust pakkuda vaktsiini kõigile soovijatele, kui oli esimene vaktsineerimise etapp ja teine küsimus on see, et miks me ei alustanud riigi tasandil kampaaniat, mis tooks inimesi vaktsineerima ka suvel,” kõneles Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart.

Siiski jääb loota, et Tallinna üleskutsele piisavalt inimesi reageerib, et mitte sügisel taas lõhkise küna ees olla.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.