"Viimastel aegadel on hea tendents, et me pole vägivaldsed taimede vastu. Need haigused, kus sul oli õhtul vaja Roosimäele minna ja pruudile sülem roose murda – see on läinud."

Ain Järve, Kadrioru pargi juhataja
VIDEO! Kuumus kipub suplusvett rikkuma (0)
25. juuni 2021

“Oi, ilm on küll lausa super! Mina käisin ujumas küll, sinivetikat ei karda, kui vett suhu ei tõmba, ei juhtu midagi,” lausus Harku järve rannas Janek. “Jaa, mina käisin ka ujumas. Arvan samuti, et ei ole vaja midagi karta,” nõustus temaga Elika.

Ilmad on kuumad ja teadupärast on just soojus see, mis meie suplusvee kvaliteedi rikub. Siiski Harku järvel lehvib lilla lipp, millega sellest aastast tähistatakse veereostust, näiteks antud juhul Harku järves on vohamas sinivetikas.

“Siin on meil sinivetikas järves sees ja lilla lipuga me tähistamegi hetkel veereostust. See lipp peaks inimestele ütlema, et me ei soovita ujuma minna, aga otseselt keelatud ka pole. Sinivetika tõttu peaksid end eelkõige veest eemale hoidma lapsed, eakad ja allergikud. Neile gruppidele võib see vesi kõige rohkem ohtlik olla ja põhjustada gripilaadseid sümptome ja nahalööbeid,” rääkis rannavalvest Eva Grete.

Kui muidu on Tallinna mererandades vee kvaliteet väga hea, siis Stroomi rand on erand, kuigi linnaosavanem puhkajaid julgustab. “Inimestele saame täna öelda, et Stroomi ranna vesi on puhas. Kui mõnda aega tagasi oli kahtlus, et inimesi ujuma ei julge lubada, siis viimased proovid on küll täielikult korras,” ütles Põhja-Tallinna linnaosa vanem Peeter Järvelaid.

“Ei, Peeter Järvelaid ei eksi, kui ta ütleb, et vesi Stroomi rannas on puhas, sest viimased proovid on küll puhtust näidanud, kuid Terviseamet teeb oma prognoosi viimase nelja aasta põhjal ja see lubab ikkagi oletada, et vesi Stroomis ei pruugi puhtana püsida. Seega, Terviseamet soovitab Stroomi rannas mitte ujuma minna,” rääkis Terviseameti keskkonnatervise osakonna juhataja Leena Albreht.

Täiesti julgelt võib ujuda Pirita, Pikakari ja Kakumäe rannas.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.