"Viimastel aegadel on hea tendents, et me pole vägivaldsed taimede vastu. Need haigused, kus sul oli õhtul vaja Roosimäele minna ja pruudile sülem roose murda – see on läinud."

Ain Järve, Kadrioru pargi juhataja
VIDEO! Vaata, kui rahul on linlased jalgrattateedega (0)
25. juuni 2021
Rene Suurkaev

Püüdsime Tallinna linnatänavatelt kinni kaks jalgratturit ja uurisime, kui rahul on nemad linna rattateedega. “Iga päev sõidan jalgrattaga, mulle kõik meeldib. Rattateed on ka normaalsed,” sõnas Stanislav.

“Üldiselt olen küll rahul, kuid kesklinnas oleva olukorraga ma jällegi ei ole rahul. Mina saan hakkama, sest annan alati autodele teed – isegi siis kui mul on eesõigus. Aga kui ma ei annaks, siis võib juhtuda, et jään lihtsalt auto alla. Jalgrattateed võiksid kesklinnas paremad olla,” arvas Henry.

Just kesklinna suubub kõige rohkem jalgrattureid. Näiteks Gonsiori tänaval on neil juba päris head tingimused ning hiljemalt augusti lõpuks peaks kõigil jalgratturitel olema kesklinnas mugav liigelda. Nimelt hakatakse viimaks teostama kauaoodatud plaani – jalgrattateede markeerimist südalinnas. Parkimiskohtade arvelt on punase teekattevärviga juba märgistatud jalgrattatee Kaarli puiesteel, linnavalitsuse ees. Plaan on sarnaselt nüüd märgistada rattateid ka Narva maanteele, petrooleumi tänavale, mere puiesteele, pärnu maanteele, gonsiori tänavale ja estonia puiesteele.

“Siin on suur roll ka ilmal, kui kiiresti me valmis saame. Kui vihma sajab, siis joonimistöid pole võimalik teha. Plaan on suve jooksul sellega ühele poole jõuda nii, et saaksime augustis keskenduda ülekäiguradade märgistamisele koolide ümbruses,” ütles Tallinna abilinnapea Andrei Novikov.

Kogu plaan peaks sammhaaval täidetud saama umbes kuu jooksul ning siis on kesklinnas 3,8 km ajutisi jalgrattateid juures. Muuseas värv, millega neid rattateid markeeritakse, loob krobelise pinnase, millel ratturid ei libise, ka mitte vihmase ilmaga.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.