"Viimastel aegadel on hea tendents, et me pole vägivaldsed taimede vastu. Need haigused, kus sul oli õhtul vaja Roosimäele minna ja pruudile sülem roose murda – see on läinud."

Ain Järve, Kadrioru pargi juhataja
Ööpäevaga leidis kinnitust 27 uut koroonajuhtumit (0)
27. juuni 2021
Ilja Matusihis

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti 2507 koroonatesti, millest esmaseid positiivseid oli 27 ehk 1,1 protsenti, uusi surmajuhtumeid ei lisandunud.

Rahvastikuregistri andmetel laekus enim uusi positiivseid testitulemusi Harjumaale, kus nakatumine tuvastati 14 inimesel. Kõik Harjumaa uued nakkusjuhtumid on Tallinnas. Ida-Virumaale lisandus 7 ja Raplamaale 5. Teistes maakondades uusi nakkusjuhte ei avastatud. Ühel juhul puudus rahvastikuregistris elukoht.

Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 inimese kohta on 34,61 ning esmaste positiivsete tulemuste osakaal tehtud testide koguarvust 1 protsenti.

Ööpäeva jooksul avati haiglates kolm uut haigusjuhtumit. Haiglas on 35 patsienti, kelle keskmine vanus on 67 aastat. Kõikidest haiglaravi vajavatest patsientidest on üle 60-aastasi 26 ehk 74,3 protsenti. 

Ööpäeva jooksul manustati 4464 vaktsiinidoosi, vaktsineerimisi on tehtud kokku 552 164 inimesele, vaktsineerimiskuur on lõpetatud 419 380 inimesel. Üle 70-aastaste hõlmatus vähemalt ühe vaktsiinidoosiga on 67,3 protsenti. Vanusegrupis 70+ on kõigis maakondades peale Ida-Virumaa vaktsineeritud üle 60 protsendi.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.