"Viimastel aegadel on hea tendents, et me pole vägivaldsed taimede vastu. Need haigused, kus sul oli õhtul vaja Roosimäele minna ja pruudile sülem roose murda – see on läinud."

Ain Järve, Kadrioru pargi juhataja
Seitsmes liiklusõnnetuses sai viga kaheksa inimest (0)
27. juuni 2021
Ilja Matusihis

Teedel ja tänavatel juhtus laupäeval ning vastu pühapäeva ööd seitse tõsisemate tagajärgedega liiklusõnnetust, milles sai viga kaheksa inimest, vahendas BNS.

Esimene õnnetus juhtus 8 minutit pärast südaööd Tallinnas Pääskülas Rohula tänavas, kus 47-aastane mees sõitis jalgrattaga vastu valgustusposti ja kukkus. Kiirabi viis jalgratturi Põhja-Eesti regionaalhaiglasse.

Teine õnnetus juhtus kell 49 toimus liiklusõnnetus Tallinnas Mustakivi Centrumi juures, kus 29-aastane mees kukkus elektritõuksiga. Kiirabi viis mehe Ida-Tallinna keskhaiglasse.

Kolmandast õnnetusest sai politsei teate kell 9.41, kui Läänemaal Lääne-Nigula vallas Taebla alevikus Ääsmäe-Haapsalu-Rohuküla maanteel sõitis 58-aastane mees jalgrattaga ülekäigurajale ja jäi ette Ford Transitile, mida juhtis 35-aastane mees. Kiirabi viis jalgratturi Põhja-Eesti regionaalhaiglasse.

Neljas õnnetus juhtus kella 18.50 ajal Tallinnas Tulika 14 asuva kortermaja juures, kus 31-aastane mees astus vales kohas sõiduteele ja sai löögi Kia Sorentolt, mida juhtis 48-aastane naine. Õnnetuse täpsemad asjaolud on väljaselgitamisel. Kiirabi viis jalakäija Põhja-Eesti regionaalhaiglasse.

Viies õnnetus juhtus kella 20 ajal Haapsalus Jaama tänava mini-Rimi juures, kus kaks elektritõuksidel sõitvat poissi üritasid vältida tänaval jalutanud joobes meest, kuid kukkusid enda manöövri tõttu. Mõlemad poisid – vanuses 13 ja 12 aastat – tuli kiirabil toimetada haiglasse.

Ka pühapäeva öö tõi kaks inimvigastustega lõppenud liiklusõnnetust. Kümme minutit pärast südaööd kukkus Sauel Tammetõru tänava alguses 27-aastane mees jalgrattaga ja kiirabi viis ta Põhja-Eesti regionaalhaiglasse.

Teine õnnetus juhtus kella 1.16 ajal Maardus Maardu tee 98 juures, kus kergliikuriga sõitnud 22-aastane mees kukkus. Kiirabi viis mehe Ida-Tallinna keskhaiglasse.

Politsei tabas möödunud ööpäeval liiklusest 31 joobes juhti

Kõik tabatud juhid olid liiklusse siirdunud alkoholi tarvitamise tunnustega.

Kui sõidukijuht on tarvitanud alkoholi üle liiklusseaduses lubatud piirmäära ehk vahemikus 0,2–1,49 promilli, võib teda väärteokorras karistada kuni 1200-eurose trahvi, kuni 30-päevase aresti või juhtimisõiguse äravõtmisega kuni üheks aastaks.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.