"Viimastel aegadel on hea tendents, et me pole vägivaldsed taimede vastu. Need haigused, kus sul oli õhtul vaja Roosimäele minna ja pruudile sülem roose murda – see on läinud."

Ain Järve, Kadrioru pargi juhataja
Pentus-Rosimannus: riikliku tulumaksu võiks asendada kohaliku tulumaksuga (0)
28. juuni 2021
Keit Pentus-Rosimannus. Foto: Scanpix

“Tööjõumaksud on meil juba liiga kõrged, Eesti ei ole sellise tööjõumaksu tasemega enam rahvusvahelises konkurentsis võitjate poolel,” kirjutas rahandusminister Keit Pentus-Rosimannus sotsiaalmeedias.

Pentus-Rosimannus näeb võimalusena vähendada kõigile kehtivat üldist tulumaksumäära 13–15 protsendile nii, et riiklik tulumaks kaoks üldse ära ja kogu tulumaks laekuks kohalikele omavalitsustele, vahendab BNS.

Selline muudatus aitaks rahandusministri hinnangul omavalitsuste tulubaasi kasvatada, et nad suudaksid oma inimestele tagada vanaks jäädes hooldusvõimaluse ja saaksid kasvavat koormust ilma uue maksuta katta. Samuti vähendaks see tööjõu maksustamist.

Pentus-Rosimannuse sõnul eeldab riikidevaheline konkureerimine töökohti loovatele investeeringutele seda, et Eesti otsiks võimalusi tööjõumaksude vähendamiseks, samal ajal jälgides, et tervishoiu- ja sotsiaalkulud oleksid ka vanemaks jäävas ühiskonnas kaetud. “Seda saab teha kogu maksusüsteemi tervikuna vaadates, mitte üksikuid makse välja nokkides,” lisas ta.

Samuti märkis minister, et tervishoiu kasvavate kulude juures tuleb süsteemi enda efektiivsuse ülevaatamise kõrval kindlasti kaaluda ka tööandjate valmisolekut tervisesse rohkem investeerida. “Näiteks tuleb tõsiselt kaaluda summa tõstmist, mida tööandjad saavad erisoodustusmaksu vabalt tervisekindlustusse investeerida,” kirjutas ta.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.