"Viimastel aegadel on hea tendents, et me pole vägivaldsed taimede vastu. Need haigused, kus sul oli õhtul vaja Roosimäele minna ja pruudile sülem roose murda – see on läinud."

Ain Järve, Kadrioru pargi juhataja
TalTech tutvustab ortooside projekteerimist ja 3D-printimist (0)
28. juuni 2021
Ida-Tallinna Keskhaigla (ITK) arendusinsener Geithy Sepp. Foto: Scanpix

Tallinna Tehnikaülikooli (TalTech) inseneriteaduskond tutvustab esmaspäeva keskpäeval mõõdu järgi valmistatud ortooside projekteerimist ja 3D-printimist.

Kell 12 tutvustab TalTech-i insneriteaduskonna doktorant ning Ida-Tallinna Keskhaigla (ITK) arendusinsener Geithy Sepp oma teadus-arendustööd ortopeedilisest plastist tugivahendite projekteerimises ja 3D printimises, vahendab BNS.

Praegu on TalTech-i noorteadlase ja ITK spetsialistide fookuses tugivahendid käele ja seljale. Need esteetiliselt kaunid ja isikupärased ortoosid valmivad vastavalt patsiendi mõõtudele ning seisundile.

Ortooside meditsiinilist poolt avab ITK taastusravikliiniku juht Heidi Alasepp, kellega tehnikaülikoolil on pikaajaline ja viljakas koostöö.

“Ortooside tootmise digitaliseerimine muudab protsessi nii patsiendi kui ka ortoosimeistri jaoks mugavamaks. Lisaks võimaldab 3D-printimine toota keerulise ja kombineeritud funktsionaalsusega disaine, mida tavameetoditega on teha liiga kallis või isegi võimatu,” sõnas doktorant Geithy Sepp.

„Individuaalsete 3D prinditud ortooside võimekuse tekkimine on kindel ja suur samm edasi personaalmeditsiini poole. Selle eesmärgiks on aga parem tervis ja elukvaliteet,” lisas Heidi Alasepp.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.