"Viimastel aegadel on hea tendents, et me pole vägivaldsed taimede vastu. Need haigused, kus sul oli õhtul vaja Roosimäele minna ja pruudile sülem roose murda – see on läinud."

Ain Järve, Kadrioru pargi juhataja
TAAS LAVAL Alen Veziko: internetis esinedes ei teki sellist sidet nagu laval kuulajale otsa vaadates (0)
29. juuni 2021
Alen Veziko

Alen Veziko sõnul oli tal koroonaajal küll teatud hulk läbi interneti esinemisi, aga ise ta neid esinemisteks ei kvalifitseeri. “Meedia ei võimalda personaalset kontakti luua,” ütles ta. Virtuaalsete esinemiste puhul Zoomi-laadsetes keskkondades on tema arvates aga tore see, et ainult ühele inimesele keskendumise asemel saab kõigi kuulajate nägusid näha.

Paljud meelelahutajad mõistsid, et olid oma elu üles ehitanud ainult ühe valdkonna peale ning see nõudis suurt ümberkohanemist. “Väga paljud meelelahutajad minu  tutvusringkonnas ei saanud sellega hakkama. Nad ei suutnud lahti lasta sellest, et on lauljad, näitlejad või õhtujuhid ja mõtlesid, et kuidas ma nüüd lähen tööle,” tõdes Veziko.

Samas on tal ka üks positiivne näide tuua, kus tema tuttav ööklubi omanik hakkas hoopis aednikuks.

Veziko ise elas selle aja enda sõnul suhteliselt rahulikult üle. Ta ütles, et kui ta oleks kontsertide ärajäämise ajal 20-aastane olnud, siis oleks keerulisem olnud. “Aga eks mingitel hetkedel oli masendust küll, kus tundsin, et aega ju tagasi ei saa – olen lauljana oma elu parimas vormis ja aeg tiksub minu kahjuks,” lisas ta. “Sel suvel ma esinen palju ja teen kontserte, sest keegi ju ei tea, mis sügis või järgnevad aastad toovad.”

Vezikol on juulis üle pika aja tulemas ka uus kontserttuur “Öö kuulub meile”, mille ettevalmistused algasid juba jaanuaris. “Me kõik ootame seda päeva, et saaks lavale. Loomulikult on seda värskust ja koosmängimise rõõmu laval ka tunda. Kui teed palju esinemisi, kipub see ikka muutuma tööks ja rutiiniks, aga praegu seda ei ole,” lausus ta.

Kõige enam ootab Veziko sel suvel laulu “7 miili” esitamist. See laul on pühendatud tema vähki põdenud sõbrale, kes salvestusperioodil siit ilmast lahkus. Kahjuks ei jõudnudki ta kuulda lugu, mis oli mõeldud lootustandvana. “See on midagi sellist, mida me pole kontsertidel kungi esitanud ja see läheb praegu kuidagi kõige paremini,” arvab ta.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.