"Viimastel aegadel on hea tendents, et me pole vägivaldsed taimede vastu. Need haigused, kus sul oli õhtul vaja Roosimäele minna ja pruudile sülem roose murda – see on läinud."

Ain Järve, Kadrioru pargi juhataja
Justiitsminister ei leidnud riigi peaprokuröri tegevuses vääritu teo tunnuseid (0)
29. juuni 2021
Mats Õun

Korruptsioonikuriteo kahtluse all olev endine rahandusministri nõunik Kersti Kracht taotles riigi peaprokuröri Andres Parmase suhtes distsiplinaarmenetluse alustamist, kuid justiitsminister seda taotlust ei rahuldanud, vahendas BNS.

Justiitsministeerium analüüsis Kersti Krachti avaldust ja selle lisasid riigi peaprokurör Andres Parmase suhtes distsiplinaarmenetluse algatamiseks, samuti uurimiskaebemenetluses esitatud kaebusi ja selle menetluse käigus koostatud määrusi ning kuulas ära ka riigi peaprokuröri enda selgituse.

Justiitsminister Maris Lauri allkirjaga vastuses teatatakse Kersti Krachtile, et distsiplinaarmenetlust ei algatata, kuna riigi peaprokuröri teos ei leitud prokuratuuriseaduse mõttes vääritu teo tunnuseid.

3. juunil esitas Kracht justiitsminister Maris Laurile riigi peaprokuröri Andres Parmase suhtes distsiplinaarmenetluse alustamise avalduse, kuna leidis, et Parmas valetas ETV saates “Esimene stuudio”, kui väitis, et kohus tegi määruse, kus tunnistas sideandmete jälgimise õiguspäraseks.

Justiitsministrile sai Kracht sellise taotluse esitada, kuna tal on selleks õigustatud huvi ning see klausel on täidetud, sest see puudutab läbi kriminaalmenetluse otseselt teda.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.