"Viimastel aegadel on hea tendents, et me pole vägivaldsed taimede vastu. Need haigused, kus sul oli õhtul vaja Roosimäele minna ja pruudile sülem roose murda – see on läinud."

Ain Järve, Kadrioru pargi juhataja
Nõmme Kultuurikeskuse fassaadi renoveerimistööd panevad punkti viis aastat kestnud remondile (0)
29. juuni 2021
Nõmme Kultuurikeskuse renoveerimistööd algasid 2017. aastal, mil valmis fassaadi ja viilkatuse rekonstrueerimise projekt ning alustati viilkatuse ehitustöödega. Sellest alates on ehitustöid teostatud igal aastal. Foto: Tiit Mõtus

“Viimased viis aastat on olnud kultuurikeskusele väljakutseterohke aeg, sest kõik ehitustööd on toimunud hooaja sees ning rohkemal või vähemal vääral meie tegevust mõjutanud. Loodame, et hoone 100. sünnipäevaks on ka sisemised renoveerimistööd jõudnud lõpule ning saame keskenduda oma põhitegevusele,” ütles Nõmme Kultuurikeskuse direktor Liina Amon.

Juuli teises pooles algavad ja septembris lõppevad Nõmme Kultuurikeskuse fassaadi renoveerimistööd lõpetavad viieaastase tsükli kultuurikeskuse hoone välisel renoveerimisel.

Nõmme Kultuurikeskuse renoveerimistööd algasid 2017. aastal, mil valmis fassaadi ja viilkatuse rekonstrueerimise projekt ning alustati viilkatuse ehitustöödega. Sellest alates on ehitustöid teostatud igal aastal – viilkatus 2017. aastal, terrass 2018. aastal, juurdeehituse fassaad 2019. aastal, ventilatsioon 2020. aastal ja nüüd selle aasta juulist septembrini toimuvad fassaadi remonditööd.  

Viis aastat tagasi alanud renoveerimistööde vajadus oli tingitud läbijooksudest mitmetest kohtadest, kehv soojapidavus, naaberkinnistu kõrvalhoone lammutamine, mille vastu kultuurikeskuse juurdeehitus oli ehitatud, aga ka silmaga nähtavast fassaadikrohvi kehvast seisukorrast. Ehitustöid on teostatud kriitilise vajaduse järjekorras ning peale eelarveliste vahendite ja Nõmme linnaosa reservfondieraldise ka riigipoolsete toetuste abil. 

Kersti Arulaidi ja Ilmar Jakobsoni projekti järgi taastatakse maja esialgne välisilme moodsate täiendustega – suure saali kaks akent avatakse, fassaadi esikülje ruumiline vanik saab olema oma esialgses uhkuses ning neile annavad oma aktsendi LED reklaamkastid ja välisvalgustus. Lisaks fassaad soojustatakse ning välisuksed ja aknad asendatakse uutega. Ehitustööd kestavad kuni septembri lõpuni, kuid kokkuleppel ehitajaga saab siseruumides tegevus alata juba septembri algusest. Ehitustöid teostab NC Partnerid OÜ ning ehitustööde maksumus on 164 640 eurot koos käibemaksuga.

Nõmme Kultuurikeskuse hoone on ehitatud 1924. aastal arhitekt Ferdinand Gustav Adoffi projekti järgi kinomajaks. Selle aasta augustis lõpetab Nõmme Kultuurikeskus 75. hooaja.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.