"Viimastel aegadel on hea tendents, et me pole vägivaldsed taimede vastu. Need haigused, kus sul oli õhtul vaja Roosimäele minna ja pruudile sülem roose murda – see on läinud."

Ain Järve, Kadrioru pargi juhataja
Raimo Raag ja Eve Raeste pälvisid eesti keele ja kultuuri aumärgi (0)
29. juuni 2021
Ilja Matusihis

Aumärgi “Eesti keel ja kultuur maailmas” pävisid Raimo Raag ja Eve Raeste, vahendas BNS. Aumärgid anti üle täna toimunud veebikonverentsil “Eesti keel ja kultuur maailmas VI”.

Raimo Raag on kauaaegne Uppsala Ülikooli soome-ugri instituudi õppejõud ja professor ning Tartu, Mainzi, Helsingi, Vaasa ja Aarhusi ülikoolide külalislektor. Tema uurimisvaldkondadeks on eesti keele sõnamoodustus ja etümoloogia, eesti-rootsi keele- ja kultuurisuhted, läänemeresoome keelte kirjakeele ajalugu ning väliseestlus. „Raag on silmapaistev keeleteadlane ja kultuuriloolane,“ tunnustas eesti keele ja kultuuri akadeemilise välisõppe programmi nõukogu esinaine Birute Klaas-Lang aumärki üle andes.

Eve Raeste on Tartu Ülikoolist võrsunud silmapaistev pedagoog-lektor eesti keele ja kultuuri alal ning õppematerjalide koostaja. Raeste peamisteks uurimisvaldkondadeks on keele didaktika, võõr- ja teiste keele õpetamise metoodika, eesti oskuskeeleõpetus, eri kultuuriruumide mõistesüsteemid ning veebipõhine keeleõpe. „Raeste on olnud teenekas eesti keele ja kultuuri saadik Moskva Riikliku Ülikooli ja Vilniuse Ülikooli juures,“ sõnas Klaas-Lang aumärki üle andes.

Aumärk on tänuavaldus isikule, kes on tähelepanuväärsel moel kaasa aidanud eesti keele ja kultuuri õpetamisele, levitamisele ning säilitamisele väljaspool Eestit. Aumärgi annab eesti keele ja kultuuri akadeemilise välisõppe (EKKAV) programmi nõukogu.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.