"Riigid, kes täna on vaktsineerimise edetabelites kõrgel kohal, on teinud inimestele hästi lihtsaks sõna otseses mõttes “vaktsiini otsa komistamise”, et inimene ei pea oma tavapärastelt radadelt üldse kõrvale astuma, selleks, et oma vaktsiinisüst kätte saada."

Kersti Kaljulaid, president
ANNA VANDAALITSEJATEST MÄRKU Ilmarise rulapargis tekitati lõhkumisega kaos (0)
30. juuni 2021

„Tänavune juuni pole Nõmmele toonud mitte ainult ilusaid elamusi ja häid uudiseid,“ tunnistab linnaosa vanem Grete Šillis. „Nagu näitab eile, 29. juunil Ilmarise rulapargis juhtunu, on paraku meie keskel ka inimesi, kes tavatsevad oma frustratsiooni välja elada linnavara lõhkudes.“

Ilmarise rulapargis lõhkusid vandaalid tänavu esimese käimla 2. juunil. Lõhutud oli radiaator ja peegel, tekitatud kahju kokku 76,80 eurot.

„Vahetasime selle kallima, soojustatud käimla odavama, plastikust käimla vastu – aga eile õhtul, 29. juunil oli üle käidud ka uuest käimlast,“ lisas Grete Šillis. „WC-sse oli põletatud auk, seinad kaetud graffitiga, tekitatud kahju on ligikaudu 300 eurot. Ka eelmisel aastal toimus samas asupaigas käimla kallal vandalismiakte.“

Margus Leisberg Cramo Estonia AS-ist leiab, et ilmselt ei ole Ilmarise rulaparki taas uut WC-d mõistlik viiagi: „Kogemus on näidanud, et see lõhutakse hetkega ära, eelmine suvi tõestas seda ilmekalt. Tahtmatult tekib küsimus, kas Ilmarise rulapargis käivad aega veetmas marodöörid?“ 

„Tänavu tellisime Nõmme linnaossa kuus statsionaarset, kogumismahutiga soojustatud käimlat, et terviseradade külastajatel oleks neid mugav kasutada,“ räägib Nõmme linnaosa vanema asetäitja Karmo Kuri. „Eelmisel aastal kasutusel olnud standardsetest käimlatest on need küll natukene kallimad, aga ka mugavamad ning esteetilisemad. Teenust osutab meile Cramo Estonia AS. Kuus läheb see maksma 640,80 eurot ning kogu perioodil 3204 eurot.“

„Meil on siinkohal kõigile nõmmekatele suur palve,“ ütleb linnaosa vanem Grete Šillis. „Kõik, kes midagi nägid või omavad aimu, kes olid need inimesed, kes Ilmarise rulapargi WC kallal oma ihurammu ja kunstimeelt tarvitasid, palun andke sellest teada Nõmme Linnaosa Valitsuse telefonil 645 7333 või meilitsi nomme@tallinnlv.ee, samuti saab informatsiooni edastada Mupo telefonil 14410. Mida vähem on kogukonnas mentaliteeti à la “minusse see ei puutu”, seda keerulisem on vandaalidel tegutseda – ja seda turvalisem on ka Nõmmel elada!”        

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.