"Viimastel aegadel on hea tendents, et me pole vägivaldsed taimede vastu. Need haigused, kus sul oli õhtul vaja Roosimäele minna ja pruudile sülem roose murda – see on läinud."

Ain Järve, Kadrioru pargi juhataja
KOLM PÕNEVAT RINGKÄIKU Kadrioru ringkäigud kutsuvad väikeseid ja suuri peidetud lugusid avastama (0)
30. juuni 2021

Fotograafi ja ajaloolase juhendatud jalutuskäigud Kadriorus viivad avastama Kadrioru kirjut ajalugu, erilisi maju ja peidetud lugusid. Lisaks on  huvilised oodatud osa võtma Arvo Iho fotonäitusest “Muutuv vana Kadriorg” lastemuuseumis Miiamilla.

Kuna ringkäigud erinevad sisu ja teejuhtide poolest, leiavad igas vanuses huvilised endale midagi sobivat. Valida saab kolme erineva fookuse vahel – “Kadriorg fotograafi pilgu läbi“, “Kadriorg laste silmade kõrguselt” ja „Suvituspiirkonnast elurajooniks“. Kui soovid rohkem teada slobodaa või silmale märkamatute, kuid fotosilmale jäänud saladuste kohta, siis osta pilet Miiamilla kassast või Piletilevist. Kõik jalutuskäigud algavad lastemuuseumi hoovilt Kadriorus (L. Koidula 21c).

Ringkäik  “Kadriorg fotograafi pilgu läbi” on fotograafi ja operaatori Arvo Iho juhtimisel toimuv jalutuskäik, kus vanameister näitab Kadrioru kõige värvikamaid maju ja räägib  lugusid nende tagahoovidest ja elanikest. Samuti tuleb juttu sellest, kuidas fotograaf on Kadriorgu oma fotosilmaga jäädvustanud.

  • Eestikeelsed ringkäigud toimuvad 4. augustil ja 8. septembril kell 17.00.
  • Venekeelsed ringkäigud toimuvad 30. juunil ja 21. juulil kell 17.00.

Ringkäik “Kadriorg laste silmade kõrguselt” on mõeldud peredele. Teejuhid lastemuuseumist jutustavad erinevate hoonete lugusid ja pööravad tähelepanu lapselikult lustakatele arhitektuurielementidele ja sellele, kuidas vanad majad on endale uue kuue saanud. Koos lastega pannakse majad fantaasia abil elama ning avastatakse laste lemmikkohti Kadriorus.

  • Eestikeelsed ringkäigud toimuvad 7. juulil ja 4. augustil kell 14.00.
  • Venekeelsed ringkäigud toimuvad 14. juulil ja 11. augustil kell 14.00.

Ringkäik “Suvituspiirkonnast elurajooniks” on ajaloolase Peeter Talvari juhatamisel toimuv jalutuskäik, kus saab kuulda lugusid ajast, mil Kadriorg oli veel populaarne suvituspaik. Ringkäigul promeneeritakse nii alleedel kui ka pargiveere hoonete vahel, saades ülevaate slobodaa kujunemisloost elurajooniks. Pikemalt saab ringkäigu marsruudi kohta lugeda muuseumi ajaveebist.

  • Eestikeelsed ringkäigud toimuvad 7. juulil ja 20. oktoobril kell 17.00.

Ringkäikude kohta leiab lisainfot SIIT

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.