"Viimastel aegadel on hea tendents, et me pole vägivaldsed taimede vastu. Need haigused, kus sul oli õhtul vaja Roosimäele minna ja pruudile sülem roose murda – see on läinud."

Ain Järve, Kadrioru pargi juhataja
Mustakivi tee pikenduse KMH programm ootab arvamusi (0)
30. juuni 2021
Foto: Pirita LOV

„Programm kirjeldab Mustakivi tee pikenduse ehitamise ja kasutamisega seotud võimalikke keskkonnamõjusid, eeldatavaid mõjuallikaid ning mõjuala suurust,” ütles Pirita linnaosa vanem Tõnis Liinat.

1. juulist kuni 2. augustini on võimalik tutvuda Mustakivi tee pikenduse rajamise keskkonnamõju hindamise (KMH) programmiga. Mõjutatavate keskkonnaelementide (nt loomastik, taimestik jm) puhul hinnatakse kavandatava teega kaasnevat ehitus- ja kasutusaegset keskkonnamõju.

Programmi avalik väljapanek kestab kuu aega ning selle aja jooksul ootab linna keskkonna- ja kommunaalamet küsimusi, vastuväiteid ja ettepanekuid programmi kohta.

Liinati sõnul on keskkonnamõju hindamise eesmärk anda teavet kavandatava tegevuse, alternatiivsete võimaluste ja nendega kaasnevate keskkonnamõjude kohta. Samuti pakkuda objektiivset informatsiooni sobivaima lahenduse valikuks, millega on võimalik vältida või vähendada ebasoodsat mõju keskkonnale ja edendada säästvat arengut.

KMH programm on esimene etapp keskkonnamõju hindamise protsessist ja alusdokument keskkonnamõju hindamisele. Keskkonnamõju hindaja on AS Kobras. KMH juhtekspert on litsentseeritud keskkonnamõju hindamise ekspert Urmas Uri. Eksperdirühma liikmed on valitud nende pädevuse ja töökogemuse alusel. Peale 8-liikmelise eksperdirühma on uuringute kaudu keskkonnamõju hindamisse kaasatud hulk eksperte ja konsultante ning mitu uuringuid tegevat ettevõtet.

„KMH programmi väljapanekule järgnevad augusti algul avalikud arutelud, kus selgitusi annavad ja küsimustele vastavad keskkonnamõju hindavad eksperdid,” ütles Liinat.

Keskkonnamõju hindamise algatas Tallinna keskkonna- ja kommunaalamet.

KMH programmiga on võimalik tutvuda 1.07–2.08.2021 Tallinna keskkonna- ja kommunaalameti veebilehel https://www.tallinn.ee/est/keskkond ja Tallinna keskkonna- ja kommunaalametis Harju 13. Ettepanekuid, vastuväiteid ja küsimusi KMH programmi kohta saab esitada avaliku väljapaneku jooksul kirjalikult Tallinna keskkonna- ja kommunaalameti aadressil Mündi 2, 15197 Tallinn või e-aadressil kommunaal@tallinnlv.ee.
KMH programmi avalik arutelu toimub 4. augustil kell 17.30 Tallinna Läänemere gümnaasiumis (Vormsi 3) ja 5. augustil kell 17.30 Pirita majandusgümnaasiumis (Metsavahi tee 19).

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.